Ειδήσεις

Η Κρητικοπούλα που μάγεψε την "τεχνολογική" Ευρώπη

Ο λόγος για τη Φωτεινή Ταλιάνη-Καρινιωτάκη, η οποία συμμετείχε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό "Morpheus Cup 2015", κατακτώντας σημαντική πρωτιά για την "έξυπνη" εφαρμογή που δημιούργησε μαζί με άλλους Έλληνες φοιτητές και καθηγητές. 

Τι έκαναν; Μετέτρεψαν την περιβαλλοντική ενημέρωση σε παιχνίδι και κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων ιδεών "Morpheus Cup 2015".

Ο λόγος για τους Λέων Γαβαλά, Φωτεινή Καρινιωτάκη-Ταλιάνη και τον υποψήφιο διδάκτορα Σταύρο Λουνή, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), οι οποίοι με την εφαρμογή "Gamifico S.E.P", κατέκτησαν το πρώτο βραβείο "Best European Students Project" στην κατηγορία "Environment Challenge".

Ο ανταγωνισμός

Στο φετινό διαγωνισμό Morpheus Cup προσκλήθηκαν 1.200 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από τα οποία προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 19-20 Μαΐου 2015, μόλις 100 ομάδες.

Η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να κερδίσει το ένα από τα 10 βραβεία του διαγωνισμού στο επιστημονικό πεδίο της «Υποστήριξης του περιβάλλοντος και επίλυσης σημαντικών περιβαλλοντικών θεμάτων» (Environment Challenge).

Η εφαρμογή

Σύμφωνα με τους φοιτητές, πρόκειται για μια εφαρμογή "έξυπνου" κινητού τηλεφώνου - και την αντίστοιχη πλατφόρμα- που έχει διττό στόχο: Συμβάλλει στην υποστήριξη της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε οικολογικά ζητήματα μέσω της μεθόδου παιγνιοποίησης (Gamification) σε smartphone, ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να «ρωτήσουν» τους πολίτες την άποψή τους για τον βαθμό που αναγνωρίζουν τα εκάστοτε προϊόντα ως φιλικά προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, η πλατφόρμα διαχειρίζεται το σύνολο των δεδομένων και εξάγει συμπεράσματα, τα οποία ανατροφοδοτούνται στην εφαρμογή με στόχο τη βελτιστοποίηση της gaming εμπειρίας για τον κάθε χρήστη.

Για την εν λόγω εφαρμογή, η κρητικοπούλα, Φωτεινή Ταλιάνη-Καρινιωτάκη, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", μιλώντας για το πώς αισθάνεται για την επιβράβευσή της ομάδας στο Λουξεμβούργο καθώς και για τους μελλοντικούς της στόχους.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

 

Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια