Ειδήσεις

Σητεία: Δωρεάν ιατρικός έλεγχος & εκδηλώσεις για το διαβήτη

Δωρεάν ιατρικό έλεγχο στο Λασίθι, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Σητεία από 26 έως 28 Ιουνίου 2015 με θέμα "Διατροφή και ευεξία: Πρόλαβε το διαβήτη τώρα" και της δράσης Ανοιχτό Νοσοκομείο 2015, πραγματοποιούν οι Γιατροί του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ, ο Ιατρικός Σύλλογος Σητείας και οι γιατροί του ΓΝ-Κ.Υ. Σητείας, σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, το Δήμο Σητείας και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας ΤΕΙ Κρήτης.

Ο δωρεάν ιατρικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου στη Ζήρο και την Κυριακή 28 Ιουνίου στη Σητεία, ενώ οι πολίτες που επιθυμούν μπορούν να εξεταστούν δωρεάν στα ακόλουθα ιατρεία: Καρδιολογικό, Οδοντιατρικό, Οφθαλμολογικό, Γυναικολογικό-τεστ ΠΑΠ, Παθολογικό, Ορθοπαιδικό-Παιδοορθοπαιδικό, Ενδοκρινολογικό-Διαβητολογικό, Νευρολογικό, Πνευμονολογικό, Γενικής Ιατρικής, Παιδιατρικό, Χειρουργικό, Αγγειοχειρουργικό και ΩΡΛ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι 2843340230 και 28433 401198 καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00-11:00 και 14:00-17:00.

Τριήμερο εκδηλώσεων για το διαβήτη στη Σητεία

Το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι Κρήτης (Παράρτημα Σητείας) στα πλαίσια του μαθήματος "Δημοπαθολογία της Διατροφής" του Στ' εξαμήνου, σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, το Δήμο Σητείας, το ΠΑ.Γ.Ν.Η. και το Γ.Ν-Κ.Υ. Σητείας, τους Γιατρούς Αιγαίου ΠΑΓΝΗ και τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας, πραγματοποιούν την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα "Διατροφή & ευεξία: Πρόλαβε το διαβήτη τώρα".

Σκοπός των εκδηλώσεων αποτελεί τόσο η δραστηριοποίηση των φοιτητών σε δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας στην κοινότητα, όσο και η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα διατροφής, πρόληψης και προαγωγής της υγείας, με γνώμονα όλων τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Σητείας.

Αναλυτικά το τριήμερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

17:00 έως 21:00: Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Διατροφή & ευεξία: Πρόλαβε το διαβήτη τώρα". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Δήμου Σητείας και είναι ανοιχτή στο κοινό.

21:30: Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη στο κέντρο της Σητείας (κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου ΑμεΑ Σητείας 2€).

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

9:00 έως 15:00: Δωρεάν προληπτικός πληθυσμιακός έλεγχος και ιατρικές εξετάσεις στη Ζήρο από τους Γιατρούς του Αιγαίου-ΠΑ.Γ.Ν.Η. σε συνεργασία με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Σητείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας, στο πλαίσιο της δράσης "Ανοιχτό Νοσοκομείο 2015".

16:00: Ενημέρωση των πολιτών από τους φοιτητές του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας με στόχο την πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του Διαβήτη.

18:00: Μάθημα Γαστρονομίας με συνταγές για διαβητικούς.

19:00: Ποδηλατοδρομία (σημείο εκκίνησης στην πλατεία της πόλης).

Διαδραστικά παιχνίδια με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών.

21:30: Συναυλία με τα μουσικά συγκροτήματα "Καγάν" και "Γιώργος Παξιμαδάκης & Crispies" στο κεντρικό πάρκο της πόλης (κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου ΑμεΑ Σητείας 2€)

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

9:00-15:00: Προληπτικός πληθυσμιακός έλεγχος και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σητεία από τους Γιατρούς του Αιγαίου-ΠΑ.Γ.Ν.Η. σε συνεργασία με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Σητείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας, στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Σητείας, στο πλαίσιο της δράσης "Ανοιχτό Νοσοκομείο 2015".

Οι τριήμερες εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Κορνάρεια 2015" του Δήμου Σητείας.

Σχόλια