default-image

Η Υγεία στο μικροσκόπιο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κρήτη
Η Υγεία στο μικροσκόπιο του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες Υγείας της Κρήτης βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα.

Το θέμα συζητείται μετά από σχετική εισήγηση της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στην εισήγηση αναφέρονται οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, με τους εκπροσώπους τον εργαζομένων να περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, όπως είπαν, πέρα από τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους, πολλές κλινικές κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα λόγω υποστελέχωσης.

Παρών μεταξύ των άλλων είναι και ο ΔΥΠΕάρχης κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρης Βαβουρανάκης, εκπρόσωποι εργαζομένων από τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ κ.ά.

Σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο κ. Ηγουμενίδης όταν κλήθηκε να απαντήσει γιατί παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Όπως είπε, υπάλληλος του υπουργείου Υγείας πήρε τις 30 χιλιάδες ευρώ, χωρίς, όπως συμπλήρωσε, να είναι ενημερωμένη η πολική ηγεσία και τις μετέφερε στα ταμειακά διαθέσιμα προς τη νέα Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως πρόσθεσε, ο υπάλληλος έχει ήδη εντοπιστεί από την ηγεσία του υπουργείου.

Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News