Ειδήσεις

Ο Κ. Δερμιτζάκης για τις εξελίξεις στο Γ.Ν. Ιεράπετρας

«Πρώτιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης» είναι η υγεία, με το ξαναχτίσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας και όλων των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, που «τα ρήμαξαν οι υπηρέτες και εφαρμοστές των μνημονίων», επισημαίνει σε επιστολή του ο βουλευτής Λασιθίου Κ. Δερμιτζάκης, που τονίζει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι σαν τις προηγούμενες.

«Όπως είχα επισημάνει στην επιστολή μου στο δήμαρχο Ιεράπετρας αλλά και στις συνεντεύξεις και στην τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πολιτική βούληση, η φιλοσοφία και η σταθερή και αταλάντευτη θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να φτιάξουμε από την αρχή ένα ΕΣΥ πλήρως στελεχωμένο που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, δωρεάν προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες», σημειώνει ο βουλευτής και συνεχίζει:

«Αυτό το σύστημα που συστηματικά και μεθοδικά είχαν διαλύσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις για να το παραδώσουν στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

Στα πλαίσια αυτά, όπως αναφέρει ο κ. Δερμιτζάκης, «έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες δράσεις για το Γ.Ν. Ιεράπετρας που θα αποδώσουν και ήδη αποδίδουν καρπούς. Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον οποίο ήμουν συνεχώς σε επαφή τις τελευταίες ημέρες ώστε να επιταχυνθούν περεταίρω οι διαδικασίες, και η συνεργασία με την ΥΠΕ, με το Δήμο, τους φορείς της πόλης, την Επιτροπή Αγώνα και το Σύλλογο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο επιταχύνει πλέον τις εξελίξεις.

Εξετάζονται όλες οι δυνατότητες ώστε με στοχευμένες προσλήψεις να δοθούν άμεσα λύσεις στην Παθολογική Κλινική, στο Ακτινολογικό και στο Μικροβιολογικό Τμήμα.

Δεν ήμαστε ούτε θα βρεθούμε απέναντι στις κινητοποιήσεις του λαού για τα δίκαια αιτήματά του. Επιδιώκουμε τη συνεργασία και θα είμαστε δίπλα στους αγώνες που δίνει ιδιαίτερα για το αυτονόητο και ιερό δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, την εργασία. Το ξαναχτίσιμο του Γ.Ν. Ιεράπετρας και όλων των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, που τα ρήμαξαν οι υπηρέτες και εφαρμοστές των μνημονίων, είναι πρώτιστη προτεραιότητά μας.

Θέλω να διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να το επιτύχουμε. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες. Για μας η υγεία, η παιδεία, η εργασία είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα», καταλήγει ο βουλευτής.

Σχόλια