Ειδήσεις

O Οδ. Παπασπηλιόπουλος στο ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος θα "αναστήσει" κινηματογραφικά το μεγάλο Κρητικό λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη.

Πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της διεθνούς συμπαραγωγής με την υπογραφή του Κρητικού σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, η φωτογραφία του γνωστού ηθοποιού με την οποία αναπαριστά μια από τις πιο γνωστές φωτογραφικές πόζες του Νίκου Καζαντζάκη συγκλονίζει καλλιτεχνικά. Χθες παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο NJV Αthens Plaza το πλαίσιο της κινηματογραφικής παραγωγής.

Από τη συνέντευξη Τύπου έγινε γνωστό ότι η ταινία, που έχει τον προσωρινό αγγλικό τίτλο "Report to Zorba", βασίζεται στην αυτοβιογραφία του μεγάλου συγγραφέα "Αναφορά στον Γκρέκο", ενώ τα γυρίσματά της αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016.

Επιπλέον, ο Γιάννης Σμαραγδής ανακοίνωσε το ελληνικό καστ της ταινίας (το διεθνές θα αποκαλυφθεί σε μια μελλοντική συνάντηση με τους δημοσιογράφους όπως μας είπε). Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ("Ζητείται ψεύτης") είναι αυτός που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο του ερμηνεύσει το νεαρό Νίκο Καζαντζάκη στο φιλμ. Δίπλα του θα βρεθεί η Μαρίνα Καλογήρου ("Αν…") στο ρόλο της συζύγου του Ελένης. Ο Θοδωρής Αθερίδης θα εμφανιστεί στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά, ενώ η Ζέτα Δούκα σε αυτό της Μελίνας Μερκούρη. Μίνι έκπληξη είναι η εμφάνιση του Στάθη Ψάλτη στο ρόλο ενός πανούργου καλόγερου.

Σχόλια