Ειδήσεις

Αθωώθηκαν οι αγρότες για την κατάληψη του αεροδρομίου

Μετά από μακρά ταλαιπωρία, οι αγρότες που κατηγορούντο για τα γεγονότα του αεροδρομίου αθωώθηκαν σήμερα σε δεύτερο βαθμό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, που είχε τραβήξει σε μάκρος και αφορούσε στην κατάληψη του αεροδρομίου του Ηρακλείου που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2009 από εκατοντάδες αγρότες, ολοκληρώθηκε με αίσιο τρόπο.

Νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες και των 73 αγροτών, ενώ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή τους για την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών «λόγω έλλειψης δόλου».

Ανακοίνωση ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για τη δίκη των αγροτών

Ανακοίνωση με αφορμή το «σημερινό αγροτοδικείο» εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, η οποία καταδικάζει «τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων του εργατικού-λαϊκού κινήματος, αυτή τη φορά στο πρόσωπο των 73 αγροτών για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2009», όπως αναφέρει.

«Η δίκη αυτή», σημειώνει, «αποτελεί ακόμα έναν κρίκο στη μακριά αλυσίδα των αγροτοδικείων σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία στοχεύουν στην τρομοκράτηση της μαχόμενης αγροτιάς που χρόνια τώρα αντιπαλεύει την αντιαγροτική πολιτική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε., την οποία πιστά υλοποιούν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και το λαό να πληρώνει πανάκριβα και αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Η συνέχιση των αγροτοδικείων, της επιχείρησης δηλαδή τρομοκράτησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος, πάει χέρι-χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, την οποία αδιάκοπτα συνεχίζει και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αποτελεί κοροϊδία της κυβέρνησης, που είναι στην τελική ευθεία να υπογράψει τη νέα συμφωνία-λαιμητόμο για τα λαϊκά συμφέροντα, υλοποιεί τα μνημόνια και την αντιαγροτική ΚΑΠ, να στέλνει τους βουλευτές της ως μάρτυρες υπεράσπισης σε στημένες δίκες που στόχο έχουν να κάμψουν τις αντιδράσεις απέναντι σε αυτές ακριβώς τις πολιτικές.

Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των αγροτών που στρέφονται ενάντια στο πραγματικό αντίπαλο, την Ε.Ε. και τα μονοπώλια που ξεκληρίζουν το μικρομεσαίο αγρότη. Κανένα αγροτοδικείο δεν πρόκειται να περιορίσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Μονόδρομος είναι η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος και η οργάνωση της πάλης της φτωχομεσαίας αγροτιάς από κοινού με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών της περιόδου της κρίσης, σε ρήξη με την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την εξουσία τους, με το λαό στην εξουσία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια