Ειδήσεις

"Αγώνας μέχρι τέλους για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας"

Δέσμευση του Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τη δημοτική Αρχή και τους πολίτες της Ιεράπετρας ότι το νοσοκομείο της πόλης θα ενισχυθεί με 7 επιπλέον γιατρούς και τεχνικούς εργαστηρίων. Την Παρασκευή μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, θα βρίσκεται στην Ιεράπετρα.

Είχε προηγηθεί η κινητοποίηση στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ και οι δηλώσεις του δημάρχου πως ο αγώνας θα συνεχιζόταν έως ότου βρεθούν λύσεις στα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα έως ότου καταφέρουμε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας να λειτουργεί κάθε μέρα σε όλες τις βάρδιες καθώς καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών από τη Βιάννο έως και το Γούδουρα», είπε στο Ράδιο 9,84 ο δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας αναφέρει παράλληλα:

«Πολύωρη επίσκεψη διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στην 7η ΥΠΕ από τη δημοτική Αρχή, εκπροσώπους των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων, του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, φορέων και της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, μετά την αθέτηση της δέσμευσης του κ. Ηγουμενίδη για την άμεση κάλυψη (μέχρι 17/6) των ιδιαίτερα οξυμμένων αναγκών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και ιδιαίτερα της Παθολογικής Κλινικής, του Ακτινολογικού και του Μικροβιολογικού, μέχρι την ολοκλήρωση των χρονοβόρων διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Η απόφαση, ωστόσο, για αποκλεισμό του κτιρίου της ΥΠΕ Κρήτης δεν πραγματοποιήθηκε καθώς κρίθηκαν, καταρχήν, ικανοποιητικές οι ενέργειες τις οποίες εξήγγειλε ο κ. Ηγουμενίδης, σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα:

? Την άμεση πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (τεχνικών ακτινολόγων και παρασκευαστών μικροβιολόγων) για το Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου που σήμερα υπολειτουργούν. Η πρόσληψη - σύμφωνα με τη δέσμευση του κ. Ηγουμενίδη - θα γίνει εντός δεκαημέρου από την αποδοχή της θέσης από τους προτεινόμενους εργαζόμενους που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

? Την επιτάχυνση των διαδικασιών τοποθέτησης του μόνιμου παθολόγου του οποίου η κρίση ολοκληρώνεται την Τετάρτη 24/6.

? Την πρόσληψη, αμέσως μετά, δύο ακόμα παθολόγων γιατρών με σύμβαση ενός έτους (επικουρικοί), εφόσον οι ενδιαφερόμενοι γιατροί (έγινε αναφορά σε τρεις) δεχτούν τη θέση. Και σε αυτή την περίπτωση, η τοποθέτηση θα γίνει εντός δεκαημέρου από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις.

Είναι αλήθεια ότι οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, μετά από πέντε χρόνια κινητοποιήσεων, έχουμε γίνει ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε δεσμεύσεις και εξαγγελίες που δεν αφορούν απτές λύσεις. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι οι επανειλημμένες προκηρύξεις θέσεων επικουρικών παθολόγων που κρίνονται τελικά άγονες, ή ακόμη και προσλήψεων μόνιμων παθολόγων που εγκαταλείπουν τη θέση λόγω των τεράστιων ευθυνών που καλούνται να αναλάβουν σε μια διαλυμένη κλινική, αποτελούν μια πολύ άσχημη εμπειρία που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Η προσπάθεια, όμως, για ταυτόχρονη τοποθέτηση 3 παθολόγων δημιουργεί ένα πιο ελπιδοφόρο πλαίσιο για τη χρόνια πληγή της Παθολογικής μας Κλινικής.

Με αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ότι φύγαμε από την 7η ΥΠΕ με θετικά, καταρχήν, αποτελέσματα, χωρίς, ωστόσο να εφησυχάζουμε μέχρι την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω προσλήψεων, αλλά και μέχρι την αντιμετώπιση όλων των τεράστιων προβλημάτων υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που, δυστυχώς, συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται και να εντείνονται τόσο στο νοσοκομείο μας, όσο και στις υπηρεσίες υγείας συνολικότερα. Τονίζουμε, δε, για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υπαναχώρησης της 7ης ΥΠΕ στις παραπάνω δεσμεύσεις, καθώς η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι οριακή».  

Σχόλια