Ειδήσεις

Μέρκελ: Υπάρχει πρόοδος, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά

Την εκτίμηση ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά ώστε να υπάρξει συμφωνία εξέφρασε η Άγκελα Μερκελ, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, η Καγκελάριος της Γερμανίας εξήγησε ότι είναι ανάμεσα σε λεπτομέρειες τις οποίες δεν συζητήσαμε σήμερα. Αντίθετα, εξήγησε, υπήρξε συζήτηση για χρηματοδότηση. «Όταν θα υπάρξει συμφωνία σε μέτρα και χρηματοδότηση, τότε θα φτάσουμε σε αυτή τη συζήτηση» τόνισε εν συνεχεία.

«Το χρέος είναι βιώσιμο και μπορεί να αποπληρωθεί. Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή το θέμα του χρέους, μιλάμε για τη χρηματοδότηση» υπογράμμισε η κ. Μέρκελ.

Αυτό που παρουσίασε η Ελλάδα είναι πρόοδος, διαμήνυσε η Καγκελάριος, ξεκαθαρίζοντας ότι θέλουμε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά ο χρόνος πιέζει και είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα.

«Δεν μιλήσαμε για χρονικά σενάρια παράτασης. Πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε. Το 2012 είχαμε πει να εξετάσουμε σε βάθος χρόνου το θέμα του χρέους. Αυτή τη στιγμή δεν πιέζει την Ελλάδα η αποπλήρωση του χρέους» υποστήριξε παράλληλα.

Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα υπάρξει η αποδοχή της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο και μετά θα πάμε στα εθνικά κοινοβούλια.

Σχόλια