Ειδήσεις

Την παρέμβαση Σταθάκη ζητούν για επαναφορά δρομολογίων

Την παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, προκειμένου να επανέλθουν τα περυσινά δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ηρακλείου με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Στον αέρα επί της ουσίας βρίσκεται ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας που σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα, καθώς αν και η ζήτηση των τοπικών προϊόντων του νησιού από νησιά των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα είναι σε αυξητική πορεία, η διάθεσή τους, είναι σχεδόν αδύνατη λόγω αλλαγής των ακτοπλοϊκών γραμμών που συνδέουν το Ηράκλειο με τα νησιά αυτά.

Αν και η Κρήτη παραμένει ο κύριος προμηθευτής αγροτικών προϊόντων, η σύνδεση πλέον ειδικά από το Ηράκλειο είναι προβληματική, καθώς το πλοίο "Πρέβελη" έχει μόνο ένα δρομολόγιο και αυτό κάθε Τετάρτη και ενδοιάμεσους σταθμούς, που επιβάλλουν τα προϊόντα που φεύγουν Τετάρτη πρωί από το λιμάνι, να φτάνουν στη Σαντορίνη, κάθε Πέμπτη μεσάνυχτα, ενώ για να επιστρέψουν και πάλι Ηράκλειο θα πρέπει να περιμένουν στη Σαντορίνη για μία εβδομάδα.  

Το ίδιο εξωφρενικά είναι και τα κόστη μεταφοράς, καθώς έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από ευρώ που στοίχιζε πέρυσι η μεταφορά, φέτος μέσω Σητείας, το κόστος αυξήθηκε κατά 774 ευρώ φτάνοντας τα 1274 με το Επιμελητήριο Ηρακλείου να ζητά από τον κ. Σταθάκη να επαναπροσδιορίσει τα δρομολόγια, καθώς αφορούν την άγονη γραμμή και είναι επιδοτούμενα.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια