Ειδήσεις

Λαγκάρτ σε Τσίπρα: Μας θέλετε;

Ενα διάλογο που προκάλεσε αίσθηση είχαν ο πρωθυπουργός με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της πενταμερούς συνάντησης που έγινε το μεσημέρι στις Βρυξέλλες για την προετοιμασία της έκτακτης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, του έθεσε το ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνει το ΔΝΤ «πάνω στο πλοίο» του προγράμματος στήριξης, για να λάβει τη θετική απάντηση του πρωθυπουργού αλλά με αιχμηρά σχόλια.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Κατά πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ένας διάλογος ανάμεσα στην Κριστίν Λαγκάρντ και τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

- Λαγκάρντ: Μας θέλετε εδώ;

- Τσίπρας: Σας θέλουμε και πρέπει να σας πω ότι εκτιμώ την ειλικρινή σας στάση, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρή. Είστε οι μόνοι που έχετε κάνει κριτική, όπως π.χ. για τον πολλαπλασιαστή. Όμως, σας θέλουμε με όλες σας τις απόψεις και όχι μόνο «a la carte». Να πείτε και την άποψή σας για το χρέος και όχι μόνο για τα σκληρά μέτρα».

Ο πρωθυπουργός εννοούσε το λάθος που είχε κάνει το ΔΝΤ με τον πολλαπλασιαστή του δημοσιονομικού αποτελέσματος, όταν καταρτίστηκε το πρώτο μνημόνιο, λάθος που αναγνώρισε στη συνέχεια το ταμείο.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια