default-image

Πέθανε η κινηματογραφική «Μαλίτσια», Λάουρα Αντονέλι

Πολιτισμός
Πέθανε η κινηματογραφική «Μαλίτσια», Λάουρα Αντονέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ηθοποιός που έγινε διάσημη για τους ρόλους της σε ερωτικές κωμωδίες που γυρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '60 και τη δεκαετία του '70, βρέθηκε νεκρή στην κατοικία της στο Λαντισπόλι - Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου της

Η Ιταλίδα σταρ, Λάουρα Αντονέλι, που έγινε διάσημη για τον ρόλο της στην ταινία "Μαλίτσια", βρέθηκε νεκρή στην κατοικία της στο Λαντισπόλι. Ήταν 73 ετών.  Η αιτία του θανάτου της  ηθοποιού, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή.

Η Λάουρα Αντονέλι γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1941 στην πόλη Πούλα της Κροατίας, που εκείνη την εποχή oνομαζόταν Πόλα και ανήκε στην Ιταλία.

Η ηθοποιός έγινε κυρίως διάσημη για τους ρόλους της σε ιταλικές ερωτικές κωμωδίες που γυρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '60 και τη δεκαετία του '70, όπως η "Σεξουαλική επανάσταση" (1968) και "Μαλίτσια" (1973).

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου, όπως ο Λουκίνο Βισκόντι, ο Ντίνο Ρίζι, ο Ετορε Σκόλα και ο Λουίτζι Κομεντσίνι.

Υπήρξε σύντροφος του Γάλλου ηθοποιού Ζαν-Πολ Μπελμοντό από το 1972 έως το 1980. ΄Ηταν η περίοδος που έζησε στο Παρίσι και γύρισε ταινίες με μεγάλους Γάλλους δημιουργούς.

Η καριέρα της τελείωσε τη δεκαετία του '80. Το 1992, είχε μία δικαστική περιπέτεια επειδή στη βίλα της είχαν βρεθεί πολλά γραμμάρια κοκαϊνης. Το σκάνδαλο επιτάχυνε το τέλος της καριέρας της.

Η Αντονέλι, η οποία είχε υποβληθεί σε μία σειρά από αποτυχημένες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, τα τελευταία χρόνια, ζούσε απομονωμένη στο σπίτι της στο Λαντισπόλι.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News