Ειδήσεις

Σύνταγμα: Συγκέντρωση με σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη"

Δυναμική συγκέντρωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, όπου το κεντρικό σύνθημα των χιλιάδων πολιτών ήταν "Μένουμε Ευρώπη" και "Ελλάδα - Ευρώπη - Δημοκρατία". Την ίδια ώρα μία μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε στο πάνω μέρος της πλατείας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ευρώπης, με συνέπεια να σημειωθεί ένταση.

Νωρίτερα, συγκεντρωμένοι ήταν την ίδια ώρα και αντιεξουσιαστές απέναντι από τη Βουλή, με δυνάμεις των ΜΑΤ να παρατάσσονται ανάμεσα στις δύο συγκεντρώσεις.

Οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν μετά από λίγο από την πλατεία Συντάγματος, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στον Άγνωστο στρατιώτη, για να μην ανέβουν οι συγκεντρωμένοι στο περιστύλιο της Βουλής.

Και οι δύο κινητοποιήσεις έγιναν μέσω του διαδικτύου, με τους πολίτες που συμμετέχουν σε αυτές, να επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη και στην ευρωζώνη.

Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, προσπάθησαν να σπάσουν αλυσίδα ΜΑΤ, για να ανέβουν περιστύλιο.

Παρόντες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κων. Μίχαλος, καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, πήρε μέρος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε νωρίτερα τη Βουλή και ενημέρωσε μέσω συνεργατών του για την πρόθεσή του να κατέβει για λίγο στην Πλατεία Συντάγματός.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση με σύνθημα "Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία" πραγματοποιήθηκε και στο Λευκό Πύργο, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνηςη και τη πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους και με αίτημα την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν μόνο για λίγα λεπτά την οδό Λ. Νίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου και στη συνέχεια ξαναγύρισαν στο πλακόστρωτο της παραλίας.

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ethnos.gr, παραβρέθηκαν πρώην υπουργοί, υφυπουργοί και υπηρεσιακά στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτοδιοικητικοί, στελέχη και μέλη κομμάτων της αντιπολίτευσης, κ.α.

Σχόλια