default-image

Θρασύτατη διάρρηξη στα Φέρμα με λεία 7.000 ευρώ

Κρήτη
Θρασύτατη διάρρηξη στα Φέρμα με λεία 7.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα δύο μέρες ακριβώς μετά τη θρασύτατη διάρρηξη στα διαμερίσματα των αδερφών Μαρίας και Χριστίνας Παναγιωτάκη, όπου οι δυο δράστες δε δίστασαν να απειλήσουν με μαχαίρι ακόμα και τη ζωή της 14χρονης κόρης της δεύτερης, όταν εκείνη τους αντιλήφθηκε τη στιγμή που επιχειρούσαν να παραβιάσουν το παράθυρο του ισογείου της, άγνωστοι δράστες - χωρίς να αποκλείεται να είναι οι ίδιοι, αφού η Αστυνομία δεν τους έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα - συνέχισαν τις επιθέσεις στην ίδια οικογένεια, βάζοντας στόχο το σπίτι του κ. Μανόλη Παναγιωτάκη, 7 χιλιόμετρα ανατολικότερα στον οικισμό των Φέρμων Αγίου Ιωάννου.

Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ η οικογένεια του κ. Μανόλη Παναγιωτάκη απουσίαζε σε επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο, μπήκαν στο σπίτι του σπάζοντας το πατζούρι του παραθύρου της κρεβατοκάμαρας, και αφού παραβίασαν με κατσαβίδι τα εσώφυλλα, εισήλθαν στο εσωτερικό, έκαναν άνω-κάτω το σπίτι και αφαίρεσαν όλα τα χρυσαφικά του ζευγαριού και των παιδιών του, καθώς και 7.000 ευρώ σε μετρητά.

«Φαίνεται ότι ο κακοποιός γνώριζε πολλά πράγματα για μένα και την οικογένειά μου», μας είπε ο 44χρονος ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης. «Βρήκαν την ευκαιρία και μπήκαν στο σπίτι μου, ενώ γνώριζαν μάλλον ότι εκείνο το βράδυ ήμουν στον Άγιο Νικόλαο σε επίσκεψη στο σπίτι της κουνιάδας μου. Μου έκλεψαν πολλά χρήματα και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής και συναισθηματικής αξίας. Μου πήραν τις εισπράξεις της εβδομάδας που ήταν 7.000 ευρώ, χρήματα με τα οποία ήθελα το πρωί της Δευτέρας να πληρώσω τους λογαριασμούς μου και να καλύψω τις υποχρεώσεις του μαγαζιού μου», μας λέει ο κ. Μανόλης Παναγιωτάκης.

«Πιστεύω ότι η διάρρηξη που έγινε στις 20 Μαΐου στο άλλο μας σπίτι όπου μένουν οι αδερφές μου, όπου απείλησαν με μαχαίρι τη 14χρονη ανιψιά μου, έχει πολλές ομοιότητες με το δικό μου περιστατικό και δεν αποκλείεται οι δράστες να είναι οι ίδιοι. Φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο την οικογένειά μας. Οι περιγραφές που μας έκανε η πεθερά μου, η οποία είδε εκείνον που μπήκε μέσα στο σπίτι μου, ταιριάζουν με τις περιγραφές που έχει δώσει η 14χρονη ανιψιά μου για τον ένα δράστη. Πρέπει να είναι το ίδιο άτομο. Θεωρώ ότι με τις μαρτυρίες που υπάρχουν θα φτάσουμε γρήγορα στα ίχνη τους, γιατί εκτός από την Αστυνομία έχουμε εξαπολύσει και εμείς κυνηγητό και θα μπορέσουμε σύντομα να τους ξεσκεπάσουμε. Ήδη έχουμε πληροφορίες και για δυο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, και αυτές τις πληροφορίες αξιοποιούν οι αστυνομικοί που ασχολούνται, αφού συνέκριναν τα αποτυπώματα που βρήκε η Σήμανση», πρόσθεσε ο Μανόλης Παναγιωτάκης.

Ο διαρρήκτης που μπήκε από το παράθυρο της οικίας του Μανόλη Παναγιωτάκη δρώντας επαγγελματικά είχε ασφαλώς και συνεργάτες που είχαν μελετήσει τους δρόμους διαφυγής από την πίσω πλευρά του σπιτιού. Αν δε βρεθεί αυτή η επικίνδυνη σπείρα που έχει τρομοκρατήσει την Ιεράπετρα, οι επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα στην περίμετρο της πόλης δε θα σταματήσουν.

Ξαναχτύπησαν πριν ένα μήνα

Οι αδίστακτοι διαρρήκτες είχαν εισβάλει στις 11 το πρωί της Τετάρτης 20 Μαΐου, στο διαμέρισμα της κ. Μαρίας Παναγιωτάκη στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στον Περιστερά Ιεράπετρας, σήκωσαν τα πάντα, έκαναν το σπίτι άνω-κάτω και έκλεψαν οτιδήποτε αξίας βρήκαν, από κοσμήματα, χρήματα και συσκευές, ενώ στη συνέχεια απείλησαν με μαχαίρι τη 14χρονη ανιψιά της, που είχε μείνει μόνη στο ισόγειο διαμέρισμα της μικρής αδερφής της.

Η νεαρή μαθήτρια, αν και σοκαρισμένη από την εικόνα δύο άγνωστων κακοποιών να επιχειρούν να παραβιάσουν τις πόρτες και τα παράθυρα και να την απειλούν με νοήματα κραδαίνοντας ένα μεγάλο μαχαίρι ότι θα τη σφάξουν αν μιλήσει, είχε βρει το κουράγιο και τη δύναμη να τηλεφωνήσει στη μητέρα της και στον πατέρα της, και σε λίγα λεπτά στο σημείο είχαν φτάσει με τα αυτοκίνητά τους πολλά από τα μέλη της οικογένειας Παναγιωτάκη, έχοντας ειδοποιήσει στο μεταξύ το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.   

«Με ειδοποίησαν ότι άνοιξαν το σπίτι μου και απείλησαν να σκοτώσουν την ανιψιά μου, που ήταν στο ισόγειο», μας είχε πει μια ώρα αργότερα στις 12 το μεσημέρι η κ Μαρία Παναγιωτάκη, το διαμέρισμα της οποίας βρέθηκε αναστατωμένο και σε πολύ κακή κατάσταση.

Η μητέρα της 14χρονης, που βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δυο επικίνδυνους διαρρήκτες, οι οποίοι της απείλησαν τη ζωή, έπιανε δουλειά εκείνη την ημέρα στις αρχαιολογικές ανασκαφές.

«Πήγα πρώτη μέρα για δουλειά και άφησα μόνη την κόρη μου στο σπίτι να διαβάσει. Τρομοκρατημένη μου τηλεφώνησε κατά τις 11 το πρωί ότι κάποιοι είναι στο σπίτι μας και της χτυπούνε πολύ δυνατά την πόρτα. Της είπα να κλειστεί στο δωμάτιό της και θα τρέξω πολύ γρήγορα. Ωστόσο ειδοποίησα τα αδέρφια μου, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, αλλά μεσολάβησαν μερικά λεπτά μέχρι να φτάσουμε από την πόλη στον Περιστερά, όπου βρίσκεται το σπίτι μας. Μιλούσαμε με το παιδί συνεχώς στο τηλέφωνο. Προσπαθούσαμε να την κρατήσουμε ψύχραιμη και της ζητούσαμε να μας κάνει την πλήρη περιγραφή των δυο αγνώστων διαρρηκτών. Μας είπε ότι της φάνηκε ο ένας αλλοδαπός και ο άλλος Έλληνας. Κρατούσαν ένα τεράστιο μαχαίρι και της κάνανε τη χαρακτηριστική κίνηση ότι θα της κόψουν το λαιμό. Απέχουμε 4 λεπτά από το κέντρο της πόλης και είναι η δεύτερη φορά που δεχόμαστε τέτοια επίθεση στο σπίτι μας. Δεν είναι δυνατόν στην Ιεράπετρα του 2015 να μην μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας στο σπίτι μας, να πάμε για δουλειά. Φοβούμαι ότι, αν καθυστερούσαμε να έρθουμε στο σπίτι μας  περισσότερο από 5 λεπτά, θα είχαν μπει μέσα και στο δικό μου διαμέρισμα», μας είχε πει σοκαρισμένη από την περιπέτεια και τον τρόμο που έζησε εκείνη και η κόρη της η μητέρα της νεαρής μαθήτριας κ. Χριστίνα Παναγιωτάκη.

Η 14χρονη με τη συγκατάθεση των γονιών της μας είχε μιλήσει για την περιπέτειά της.

«Κοιμόμουνα ακόμη, όταν άκουσα να χτυπούν σε όλα τα παράθυρα του σπιτιού και να προσπαθούν να μπουν από την πόρτα. Μετά ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, πήγαν στο διαμέρισμα της θείας μου, όπου άκουσα να χτυπούν καρέκλες και να κάνουν πολύ θόρυβο. Πίστεψα ότι ήταν η θεία μου από πάνω. Μετά από λίγη ώρα επέστρεψαν στο ισόγειο και άρχισαν πάλι να χτυπούν τα παράθυρα και την πόρτα φωνάζοντας. Μετά προσπάθησαν να μπουν από το παράθυρο που βρίσκεται στο δωμάτιο της μητέρας μου. Σήκωσαν εκείνη τη στιγμή που μιλούσα στο τηλέφωνο με τη μαμά μου, το πατζούρι του δωματίου της, και τους είδα όπως με είδαν και εκείνοι. Ο ένας ήταν μαυριδερός και φορούσε γαλάζιο καπέλο και μαύρα γάντια, ενώ κρατούσε ένα μεγάλο μαχαίρι. Ο άλλος φορούσε τζιν με λευκό ριγέ πουκάμισο και γυαλιά. Εκείνος με το μαχαίρι που προσπάθησε να παραβιάσει το παράθυρο ήταν από 20 έως 30 χρονών, ενώ ο άλλος λίγο μεγαλύτερος. Φοβήθηκα πάρα πολύ στην αρχή, αλλά μιλώντας συνέχεια στο κινητό με τη μαμά και τον μπαμπά μου, μέχρι να έρθουν, διατήρησα την ψυχραιμία μου και γλίτωσα τα χειρότερα», μας είχε πει η 14χρονη μαθήτρια, έχοντας στο μεταξύ συνέλθει από την περιπέτεια που είχε μόλις ζήσει.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News