default-image

"Έπεσαν" οι υπογραφές για την επέκταση του κτιρίου Πρόνοιας

Κρήτη
"Έπεσαν" οι υπογραφές για την επέκταση του κτιρίου Πρόνοιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα έργο με ιδιαίτερη κοινωνική προσφορά που ενισχύει την πρόνοια για την τρίτη ηλικία στο νησί ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα μετά την υπογραφή της σημερινής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Πρόκειται για το έργο "Επεκτάσεις, διαρρυθμίσεις και βελτιώσεις υπάρχοντος κτιρίου Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνης" και αφορά εργασίες αποπεράτωσης της νέας διώροφης πτέρυγας με υπόγειο (32 κλινών) και την προσωρινή σύνδεσή του με το παλιό υφιστάμενο κτίριο.

Ο προϋπολογισμός του έργου με ανάδοχο την εταιρεία "ΑΦΟΙ Παπουτσάκη ΑΤΕΕ" ανέρχεται στα 206.312 ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στην Περιφέρεια παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Τσαντιράκη, η υπεύθυνη παραρτήματος ΑμεΑ Ρεθύμνου (γηροκομείο Ρεθύμνου), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Ζωή Μπριλλάκη, και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Κέτη Ιερωνυμάκη, Γιώργος Κανδεράκης, και Μανόλης Γωνιανάκης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η Περιφέρειά μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται δίπλα σε ευπαθείς ομάδες και μέσα από τη χρηματοδότηση αυτή ολοκληρώνουμε ένα πολύ σημαντικό έργο που θα βοηθήσει αρκετά άτομα από όλη την Κρήτη. Με την άριστη συνεργασία φορέων και υπηρεσιών καταφέρνουμε και δείχνουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειάς μας επιδιώκοντας την άμβλυνση των ανισοτήτων. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους φορείς για τη συνεργασία τους».

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Τσαντιράκη επισήμανε πως «είναι σήμερα μια σημαντική ημέρα. Πρόκειται», είπε, «για ένα σπουδαίο έργο, κτιριακό συγκρότημα, σύγχρονο με υποδομές που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες του συνανθρώπου μας που αντιμετωπίζει προβλήματα με ειδικές ανάγκες και μπορεί να ανταποκριθεί κάλλιστα στα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, ενώ εξυπηρετεί άτομα και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός στις προσπάθειές μας συνεχώς καθώς σε εξέλιξη είναι επίσης το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου, η "Παιδόπολη" Νεάπολης όπου εκεί εξελίσσεται το έργο. Ο περιφερειάρχης ευαισθητοποιημένος στις ευπαθείς ομάδες δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την ολοκλήρωση των έργων».

Η υπεύθυνη παραρτήματος ΑμεΑ Ρεθύμνου (γηροκομείο Ρεθύμνου) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Ζωή Μπριλλάκη, τόνισε: «Το έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί θα εξασφαλιστούν ακόμη 30 θέσεις φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την Περιφέρειά μας αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας που ολοκλήρωσαν τις σχετικές διαδικασίες δημοπράτησης του έργου πάρα πολύ σύντομα».

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου πρόκειται να γίνουν:

-Εργασίες αποπεράτωσης της νέας διώροφης πτέρυγας με υπόγειο (32 κλινών)

-Προσωρινή σύνδεση με το παλιό υφιστάμενο κτίριο

-Κάθε άλλη εργασία ρύθμισης δικτύων και λοιπών Η/Μ εγκαταστάσεων για να ολοκληρωθεί και να δοθεί η νέα πτέρυγα προς λειτουργία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News