default-image

Η νέα ιστοσελίδα των Anonymous που θα «χτυπήσει» το Facebook

Επιστήμη
Η νέα ιστοσελίδα των Anonymous που θα «χτυπήσει» το Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια απροσδόκητη κίνηση προχωρούν οι γνωστοί χάκερς Αnonymous, θέλοντας να «χτυπήσουν» κατά κάποιο τρόπο, το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου. Οι Αnonymous, θα δημιουργήσουν μια νέα ιστοσελίδα που όπως διαδίδουν, θα έχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς τις παραβιάσεις ιδιωτικότητας των χρηστών που έχει το facebook.

H ιστοσελίδα, θα λέγεται Minds.com, θα υπάρχουν followers «ακόλουθοι», θα επιτρέπονται σχόλια κι αναρτήσεις, ενώ θα διαθέτει όλες τις επιλογές που υπάρχουν στα μέχρι στιγμής γνωστά δίκτυα τύπου Facebook.

Σύμφωνα με τους Anonymoys, η βασική διαφορά με το facebook, είναι πως ο στόχος της νέας ιστοσελίδας δεν είναι να βγάλουν χρήματα απ' αυτό ή να συγκεντρώσουν δεδομένα και πληροφορίες για τον κάθε χρήστη του. Γι΄αυτό και οι οι αναρτήσεις ή τα σχόλια θα είναι κρυμμένα (encrypted) από τις διαφημιστικές εταιρίες.

Η ιστοσελίδα να «ανταμείβει», τους χρήστες της για τον τρόπο που αυτοί λειτουργούν διαδραστικά μέσα στο Minds.com, δηλαδή, όσο πιο δραστήρια συμμετοχή έχουν με σχόλια ή αναρτήσεις, τόσους περισσότερους πόντους, τους οποίους μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε πως θα εξαργυρώνουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια ιστοσελίδα, πειραματίζεται ως «κλώνος» του facebook. Στο παρελθόν, έχουμε δει πολλές φορές να ξεπετάγονται από το διαδίκτυο παρόμοιες, χωρίς όμως καμία επιτυχία. Και όσο και αν οι Αnοnymous προτρέπουν τον κόσμο σε μήνυμα τους, λέγοντας:»ας συνεργαστούμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε ώστε το Minds.com να γίνει ένα κοινωνικό δίκτυο από τους ανθρώπους και για τους ανθρώπους», το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο σίγουρο αν θα τους δικαιώσει…

Πηγή: topnews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News