default-image

Δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Κρήτη
Δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χαμόγελα αισιοδοξίας αποχώρησαν από τη ΔΥΠΕ οι Ιεραπετρίτες μετά από τουλάχιστον 6 ώρες διαβούλευσης με τον Νίκο Ηγουμενίδη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τόσο ο ΔΥΠΕάρχης όσο και ο δήμαρχος της Ιεράπετρας με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και μάλιστα παρουσία των διαμαρτυρομένων, το θέμα φαίνεται να βαίνει προς τη λύση του.

Ωστόσο όπως τονίζουν οι Ιεραπετρίτες κρατούν μικρό καλάθι μέχρι να δουν τους δύο τεχνικούς εργαστηρίων, τους δύο ακτινολόγους αλλά και τους 3 παθολόγους που αναμένεται να στελεχώσουν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ο ένας παθολόγος θα προσληφθεί βάσει ΦΕΚ και όλοι οι υπόλοιποι με διαδικασίες μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Παρασκευή στο Λασίθι για τα προβλήματα των νοσοκομείων θα βρεθεί ο ίδιος ο υπουργός.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων αναφέρθηκε ότι θα γίνουν άμεσες κινήσεις και οι διαδικασίες θα επισπευσθούν ώστε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις εντός 10 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι Ιεραπετρίτες έφτασαν στη ΔΥΠΕ, στο Ηράκλειο, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας ζητώντας άμεσα να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Οι Ιεραπετρίτες τόνιζαν ότι στις 10 Ιουνίου ο ΔΥΠΕάρχης τούς έταξε τα ονόματα των δύο παθολόγων που θα πάνε στο νοσοκομείο τους, ωστόσο η προθεσμία που του είχαν δώσει έληξε και, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, ο κ. Ηγουμενίδης τους έστειλε μονάχα μία επιστολή με τις κινήσεις στις οποίες προέβη προς εξεύρεση παθολόγων.

Κάτοικοι, φορείς και Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας, μετά τη νέα συνάντηση που είχαν με το ΔΥΠΕάρχη στο χώρο συσκέψεων στο δεύτερο όροφο της ΔΥΠΕ, παρέμειναν για πολλές ώρες στην υπηρεσία, αποφασισμένοι να λάβουν απαντήσεις και σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ο ΔΥΠΕάρχης κάποια στιγμή αποσύρθηκε στο γραφείο του προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να μπορεί να τους απαντήσει για το θέμα των παθολόγων αλλά και του μικροβιολόγου και αυτό του ακτινολόγου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκος Ηγουμενίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στα γραφεία της υπηρεσίας, για τα φλέγοντα θέματα των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News