Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας: "Αγώνας για το Νοσοκομείο"

Ανακοίνωση αναφορικά με τον αγώνα που δίνουν φορείς και πολίτες της Ιεράπετρας για το νοσοκομείο της πόλης του Νότου της Κρήτης εξέδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη, τα στελέχη και ο βουλευτής του οποίου, όπως αναφέρει, πάντα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το νοσοκομείο. «Συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνα μέχρι την πλήρη στελέχωση και αναβάθμιση του νοσοκομείου», τονίζεται στην ανακοίνωση.  

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας, «πολιτική απόφαση του κόμματός μας και της κυβέρνησης είναι η αναστροφή της καταστροφικής πορείας που υπήρξε τα πέντε μνημονιακά χρόνια από τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν πειθήνια τις εντολές της τρόικας. Η πορεία της αναστροφής αυτής ήδη ξεκίνησε παρά την ασφυκτική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, εξαιτίας των πιέσεων που της ασκούνται από τους λεγόμενους "θεσμούς" των δήθεν εταίρων μας στην ευρωζώνη.

Η προσωρινή λύση που ζητήσαμε από το διοικητή της 7ης ΥΠΕ, αν και θα έδινε προσωρινά ανακούφιση στο νοσοκομείο μας, δε θα έλυνε το πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά έγινε προσπάθεια να μετακινηθεί παθολόγος αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλο νοσοκομείο.

Πιστεύουμε πως η λύση βρίσκεται στην προώθηση, όσο το δυνατό ταχύτερα, των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμων παθολόγων. Ήδη την Τετάρτη 12/6 έγινε η πρώτη φάση της επιλογής του δεύτερου παθολόγου που έχει προκηρυχθεί για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Στην προκήρυξη αυτή ανταποκρίθηκαν τρεις παθολόγοι. Η επιτροπή που τους έκρινε ανέδειξε δύο απ' αυτούς. Μέχρι τις 19/6 έτρεξε η προθεσμία ενστάσεων, όπου κατατέθηκε τουλάχιστο μία. Οι ενστάσεις θα εκδικαστούν ταχύτατα μέσα στη βδομάδα και θα επιλεγεί ο παθολόγος που θα προσληφθεί. Από 'κει και πέρα απαιτούμε να συνεχιστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ταχύτατα για να δημοσιευτεί η πρόσληψη στο ΦΕΚ και να έρθει ο δεύτερος μόνιμος παθολόγος.  

Παράλληλα γίνεται αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει τέσσερις μόνιμους παθολόγους και να προκηρυχθούν άμεσα και αυτές οι θέσεις που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής. Σημειώνουμε πως τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια είχε αλλαχθεί ο οργανισμός και είχαν μειωθεί οι θέσεις παθολόγων στο νοσοκομείο μας με ευθύνη και της τότε δημοτικής Αρχής που δεν είχε αντιδράσει.

Παράλληλα έχει διοριστεί ήδη (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ) ένας ορθοπαιδικός. Η θέση όμως της μικροβιολόγου δεν καλύπτεται λόγω αδυναμίας της γιατρού που έχει διοριστεί να την καταλάβει. Επίσης έχουν εξαγγελθεί προσλήψεις και σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Είκοσι έξι θέσεις από την κοινωφελή εργασία θα δώσουν προσωρινή ανακούφιση στο νοσοκομείο μέχρι να προωθηθούν οι μόνιμες προσλήψεις.

Για να ολοκληρωθούν όλα αυτά χρειάζεται η συνεργασία και η στήριξη και του λαού και των εργαζομένων.  

Η κυβέρνηση σήμερα δίνει την πιο κρίσιμη μάχη για το μέλλον του λαού μας. Αυτή τη βδομάδα θα φανεί αν θα έχουμε μια συμφωνία προς το συμφέρον μας ή θα πάμε σε ρήξη.

Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή θεωρούμε ότι κατάληψη της ΔΥΠΕ με αίτημα προσωρινής ανακούφισης του νοσοκομείου μας δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου μας. Η ΔΥΠΕ πρέπει να μείνει ανοιχτή και να τρέξει τα ζητήματα που αφορούν και το νοσοκομείο μας.  

Ο αγώνας μας για την αναβάθμιση του νοσοκομείου της Ιεράπετρας αλλά και όλων των νοσοκομείων συνεχίζεται.

Στόχος μας η οικοδόμηση ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας για δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας.

Σχόλια