Ειδήσεις

Λύση με ορίζοντα 2ετίας για τα νοσοκομεία Ιεράπετρας-Σητείας

Συνέντευξη Τύπου για τα φλέγοντα θέματα των νοσοκομείων νομού Λασιθίου παραχώρησε στα ΜΜΕ το πρωί της Δευτέρας, στα γραφεία της υπηρεσίας, ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Νίκος Ηγουμενίδης.

Όπως μεταξύ άλλων δήλωσε αναφερόμενος στα δύο νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας, «δεν ισχύει ότι δεν έκανα τίποτα», ενώ τόνισε πως «δεν τους βλέπω με εμπάθεια» όλους όσοι αγωνίζονται για την υγεία στο νομό Λασιθίου.

«Παλεύω για λύσεις μόνιμες» και «δε μεταφέρω ευθύνες σε άλλες Αρχές», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η συνεργασία φορέων θα διευκολύνει την προσπάθεια για δωρεάν σύστημα υγείας και πως πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο διοικητής έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα του από τη στιγμή που ανέλαβε μέχρι και σήμερα. Αναγνώρισε δε ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα υγείας, το οποίο χαρακτήρισε «διαλυμένο» και πως στόχος έως τα τέλη της διετίας είναι τα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας να έχουν Παθολογική, Καρδιολογική, Χειρουργική, Παιδιατρική και όλες τις ειδικότητες που παράλληλα είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η συνέντευξη Τύπου δεν ήταν απολογητική και πως δεν έγινε με αφορμή την άφιξη των Ιεραπετριτών στη ΔΥΠΕ, ωστόσο τόνισε πως η παραμονή τους εδώ θα αναστείλει τις εργασίες της υπηρεσίας που μεταξύ άλλων αφορούν και τις προσλήψεις προσωπικού.

Σχόλια