default-image

Στα χέρια της Αστυνομίας οι διαρρήκτες της Αγίας Ειρήνης

Κρήτη
Στα χέρια της Αστυνομίας οι διαρρήκτες της Αγίας Ειρήνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται οι δύο ιερόσυλοι που διέρρηξαν νωρίς χθες το πρωί το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια. Οι δύο άνδρες έκαναν άνω-κάτω το ναό, έκλεψαν τα τάματα των πιστών, αλλά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τα χρήματα από το παγκάρι.

Καθώς η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης γίνεται μόνιμα στόχος διαρρηκτών, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο έχει προνοήσει να τοποθετήσει χτιστό χρηματοκιβώτιο στη θέση του παγκαριού.

Ο τοίχος ήταν ανεπιτυχώς σκαμμένος γύρω από το εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο.

Οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν τη διάρρηξη ήταν δύο πιστοί, οι οποίοι, όπως συνηθίζουν κάθε πρωί Κυριακής, ανηφορίζουν στα Σπήλια για να ανάψουν το κερί τους. Καθώς πρόβαλαν στο προαύλιο του ναού, ήρθαν τετ-α-τετ με τους ιερόσυλους.

Οι καλόπιστοι προσκυνητές δεν έβαλαν κακό με το νου τους. Κατάλαβαν την παράνομη δράση των ανδρών που συνάντησαν στο προαύλιο, όταν εισήλθαν στην εκκλησία.

Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν αποκαρδιωτική: το ξύλινο παγκάρι ήταν σπασμένο. Όλα τα κεριά ήταν πεταμένα και πατημένα στο πάτωμα. Ο τοίχος ήταν ανεπιτυχώς σκαμμένος γύρω από το εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο. Μπροστά από την εικόνα της Αγίας Ειρήνης τα τάματα είχαν κάνει "φτερά" και η κορδέλα πάνω στην οποία κρέμονταν απλωνόταν κομμένη προς το πάτωμα. Πίσω τους οι διαρρήκτες είχαν αφήσει μια πένσα, την οποία συνέλλεξε αργότερα η Αστυνομία.

Οι δύο πιστοί ενημέρωσαν τον πατέρα Αθανάσιο Αθανασάκη, που έφτασε νωρίς στην Αγία Ειρήνη, προκειμένου να προετοιμαστεί για να τελέσει μυστήριο βάφτισης στις 12 χθες το μεσημέρι, για το τι είχε συμβεί. Την ώρα που ετοιμάζονταν να καλέσουν την Αστυνομία, είδαν προς μεγάλη τους έκπληξη τρεις άνδρες της Αστυνομίας να εμφανίζονται μπροστά τους. Οι δράστες είχαν ήδη συλληφθεί και ομολογήσει την πράξη τους.

Ο π. Αθανάσιος Αθανασάκης μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο για να του επιδοθούν τα τάματα. Ερευνάται η προέλευση χρηματικού ποσού που βρέθηκε πάνω στους διαρρήκτες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού.

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News