Ειδήσεις

Κόκκινη γραμμή Δ. Μαλεβιζίου για τη χωροθέτηση ζώνης για ΑΠΕ

Όχι στον προτεινόμενο χωροταξικό σχεδιασμό για τη δημιουργία ζώνης για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε μια έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων στους ορεινούς όγκους της ευρύτερης περιοχής της Τυλίσου, λέει ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Το επίμαχο ζήτημα έχει ανάψει "φωτιές" και στο Μαλεβίζι, ενώ αύριο, το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να λάβει απόφαση.

«Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην απαξίωση και στην καταστροφή του περιβάλλοντος και σε περιοχές Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και σε περιοχές Natura», τόνισε ο δήμαρχος.

Την κατάργηση της ζώνης αναζήτησης για ανάπτυξη δραστηριοτήτων ΑΠΕ, προτείνει στην εισήγησή του προς το δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανόλης Αντωνογιαννάκης.

Ο Κώστας Μαμουλάκης στέλνει το μήνυμα ότι δε θα επιτραπεί καμία υλοποίηση έργου Α.Π.Ε. στα όρια του δήμου, αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και αν δεν έχει προηγηθεί ευρεία κοινωνική διαβούλευση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Ενστάσεις όμως υπάρχουν και στον περιορισμό της κατασκευής καταλυμάτων 3, 4 και 5 αστέρων στις τουριστικές περιοχές του Μαλεβιζίου.

Ο χωροταξικός σχεδιασμός θα καθορίσει το μέλλον της Κρήτης την επόμενη 20ετία, με τη διαβούλευση να ολοκληρώνεται στα τέλη του μηνός ενώ στα μέσα Ιουλίου θα έχει διαμορφωθεί η τελική πρόταση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια