default-image

Ανανέωση στις εκλογές της ΕΑΣΗ (video)

Κρήτη
Ανανέωση στις εκλογές της ΕΑΣΗ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερικώς ανανεωμένη είναι η νέα διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής - οι οποίες σημαδεύτηκαν από πρωτοφανές επεισόδιο - στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου. Ο Γιώργος Γωνιανάκης ήρθε πρώτος σε ψήφους, ενώ δεν κατάφεραν να εκλεγούν από την προηγούμενη διοίκηση οι Ζαχαρίας Σπυριδάκης και Κωστής Καράτζης.

Αναλυτικότερα, πρώτος σε ψήφους εξελέγη ο Γιώργος Γωνιανάκης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κρουσώνα, που έλαβε 84 ψήφους. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ανδρέας Στρατάκης ήρθε δεύτερος με 79 ψήφους, ενώ ο για πρώτη φορά υποψήφιος στην ΕΑΣΗ Μύρος Χιλετζάκης από τις Αρχάνες εξελέγη τρίτος με 78 ψήφους.

Ακολουθούν ο Γιάννης Πυργιαννάκης από τον Κρουσώνα, που επανεκλέγεται με 74 ψήφους, και με 56 ψήφους ο Μιχάλης Καμπιτάκης από τις Κάτω Ασίτες. Ο Γιώργος Περογιαννάκης, έλαβε 55 ψήφους, ο Γιάννης Χατζάσκος 51, ο Γιάννης Παπαματθαιάκης 40 και ο Γιάννης Φουντουλάκης 37 ψήφους.

Ο Σταύρος Γαβαλάς ήρθε 10ος με 35 ψήφους και θα είναι πρώτος αναπληρωματικός, ενώ αμέσως μετά σε ψήφους είναι ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης με 31, ο Μιχάλης Σχοιναράκης με 24, ο Κωστής Καράτζης με 21, ο Γιώργος Σκουλατάκης με 13 (ο οποίος, όπως ενημερώθηκε η Γενική Συνέλευση, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο λόγω προβλήματος υγείας), ενώ ο Γιάννης Φανδινάκης ήρθε τελευταίος με δέκα ψήφους, είχε όμως υποβάλει την παραίτησή του από υποψήφιος στη διάρκεια της θυελλώδους Γ.Σ. που προηγήθηκε.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_0jn6xoh2/

Ένταση και διαπληκτισμοί

Ένταση και διαπληκτισμοί σημειώθηκαν στην εκλογική διαδικασία της ΕΑΣΗ, κατά την οποία 15 υποψήφιοι διεκδικούσαν την ψήφο των αντιπροσώπων της Γ.Σ. για να καταλάβουν τις εννιά θέσεις στη νέα διοίκηση.

Η ένταση είχε ως αφορμή την κατάθεση ενστάσεων από τον υποψήφιο Κώστα Καράτζη σε βάρος τριών υποψηφίων και στη συνέχει οι λεκτικές αντιπαραθέσεις κορυφώθηκαν με έκτροπα όσο η εφορευτική επιτροπή είχε αποσυρθεί για να αποφανθεί

Οι ενστάσεις που κατατέθηκαν αφορούν στον απερχόμενο πρόεδρο Ανδρέα Στρατάκη με αφορμή χρέη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ροδιάς, τον οποίο εκπροσωπεί, και στον Σταύρο Γαβαλά από τους βιοκαλλιεργητές του Βοριά, επίσης για οφειλές προς την Ένωση, οι οποίες και στις δυο περιπτώσεις έχουν μπει σε καθεστώς ρύθμισης.

Η τρίτη ένσταση αφορά στο Γιώργο Σκουλατάκη από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δραπετίου, ο οποίος ως πρώην υπάλληλος της Ένωσης είχε στραφεί νομικά εναντίον της για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Ωστόσο η εφορευτική επιτροπή έκρινε ότι οι υποψηφιότητές τους είναι νόμιμες και έδωσε πλέον αργά το μεσημέρι το "πράσινο φως" ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

1 Γιώργος Γωνιανάκης

2 Ανδρέας Στρατάκης

3 Μύρος Χιλετζάκης

4 Γιάννης Πυργιαννάκης

5 Μιχάλης Καμπιτάκης

6 Γιώργος Περογιαννάκης

7 Γιάννης Χατζάσκος

8 Γιάννης Παπαματθαιάκης

9 Γιάννης Φουντουλάκης

ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

10 Σταύρος Γαβαλάς

11 Ζαχαρίας Σπυριδάκης

12 Μιχάλης Σχοιναράκης

13 Κώστας Καράτζης

14 Γιώργος Σκουλατάκης

15 Γιάννης Φανδινάκης

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News