Ειδήσεις

Φίλης: Δεν κάνουμε τα... δουλικά των δανειστών

Την ώρα που ο χρόνος τελειώνει και η συμφωνία (ή το ναυάγιο) βρίσκεται προ των πυλών, ο Νίκος Φίλης επιμένει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει τις "κόκκινες" γραμμές της, παρότι δίνει συνεχώς νέες προτάσεις με υποχωρήσεις έναντι των απαιτήσεων που τίθενται.

«H κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σθένος, αποφασιστικότητα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη με υπερηφάνεια και με βάση τα κοινωνικά λαϊκά συμφέροντα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «εμείς δεν πάμε σε Κάννες του 2012 που θα μας πουν τελεσίγραφο και θα γυρίσουμε με την ουρά στα σκέλια».

Ο κ. Φίλης είπε ότι παραμένουν πάνω στο τραπέζι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης που αφορούν τα πλεονάσματα, την προστασία των συντάξεων, τις ρυθμίσεις για το χρέος και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

«Εμείς ξέρουμε γιατί πηγαίνουμε, είναι καθαρά τα χαρτιά μας. Πάμε με τη στήριξη του ελληνικού λαού, δεν πάμε για κολπάκια εκεί», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο παράτασης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος μέχρι τον Σεπτέμβριο, το οποίο φέρεται να προτείνει η Κομισιόν σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «σημασία έχουν οι όροι της παράτασης και όχι αν δέχεσαι ή όχι παράταση, προσθέτοντας ότι «παράταση είχαμε και τον Φεβρουάριο με τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της οικονομίας».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει μια άνεση χρόνου για να εφαρμόσει πλευρές του προγράμματός της. «Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε τα δουλικά των δανειστών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια