default-image

Χωρίς πρόσβαση για ΑμεΑ η υπηρεσία Πρόνοιας στο Ηράκλειο

Κρήτη
Χωρίς πρόσβαση για ΑμεΑ η υπηρεσία Πρόνοιας στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία και τριτοκοσμικές καταστάσεις γύρω από την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα σε κτίριο του Δήμου Ηρακλείου, όπου σπεύδουν χιλιάδες συμπολίτες μας για αναπηρικά επιδόματα και για βεβαιώσεις της εφορίας.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_10cffffz/

O τηλεοπτικός φακός κατέγραψε εικόνες ντροπής σε σχέση με τον τρόπο πρόσβασης αλλά και επικοινωνίας των ΑμεΑ με το προσωπικό του Τμήματος Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου, γνωστό ως τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως αποκαλύπτει η "ΚΡΗΤΗ ΤV" και το neakriti.gr, τα δύο ασανσέρ στον πολυχώρο της πρώην λαχαναγοράς Ηρακλείου δε λειτουργούν εδώ και αρκετούς μήνες, με τους εργαζόμενους στην υπηρεσία να ακούνε από το υπόγειο την κραυγή αγανάκτησης ατόμων με ειδικές ανάγκες και να μεταβαίνουν στην πλατεία για την εξυπηρέτησή τους, με την όποια καθυστέρηση η οποία εξαρτάται από τον όγκο δουλειάς αλλά και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Ακόμα και αν λειτουργούσαν κανονικά τα ασανσέρ, τα εμπόδια δε σταματούν εκεί, καθώς υπάρχουν και τα σκαλοπάτια, σημείο όπου σταματάει η πρόσβαση για τους τετραπληγικούς, οι οποίοι στέλνουν μήνυμα προς τη Λότζια.

Το επίμαχο τμήμα εξυπηρετεί περίπου 5.000 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 60 τετραπληγικοί, που σπεύδουν για επιδόματα αλλά και για τις αναγκαίες βεβαιώσεις για την εφορία.

Στη φωτογραφία ο Παναγιώτης Χριστόφορος, άτομο με ειδικές ανάγκες που επισκέπτεται το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου, μαζί με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας.

Για το πρόβλημα, το αρμόδιο τμήμα έχει ενημερώσει τη Λότζια εδώ και αρκετούς μήνες, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

«Δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας, ούτε πιστοποίηση για τους ανελκυστήρες», απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος ευελπιστεί να δοθεί λύση από το φθινόπωρο, οπότε οι αρμόδιοι "ποντάρουν" στη χρηματοδότηση της μελέτης από το νέο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, είναι απορίας άξιο πώς τόσα χρόνια οι αρμόδιοι δε δρομολόγησαν λύσεις στο ζήτημα των ανελκυστήρων στον πολυχώρο της πρώην λαχαναγοράς Ηρακλείου, το οποίο έχει παραδοθεί σε χρήση εδώ και αρκετά χρόνια.

«Δυστυχώς, οι δύο ανελκυστήρες δε διαθέτουν άδεια λειτουργίας και πιστοποίησης για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Η Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου καταβάλλει τώρα προσπάθειες για την ένταξη μελέτης στο νέο ΕΣΠΑ, το φθινόπωρο, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση», δηλώνει ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τον Χάρη Μαμουλάκη, η επίμαχη μελέτη ύψους 400.000 ευρώ δίνει λύση στο ζήτημα της άδειας λειτουργίας και πιστοποίησης των δύο ανελκυστήρων μέσω της δρομολόγησης κτιριακών παρεμβάσεων, όπως προσθήκης ορόφου και δημιουργίας νέων χώρων με συνολικό εμβαδόν 335 τ.μ.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News