default-image

"Μαϊμού" ελεγκτές και σύμβουλοι επιχειρήσεων στον τουρισμό

Κρήτη
"Μαϊμού" ελεγκτές και σύμβουλοι επιχειρήσεων στον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε σύμβουλοι επιχειρήσεων και ελέγχουμε τη νομιμότητά σας», ακούστηκε η κοπέλα να λέει σε επιχειρηματία ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων του νομού Ηρακλείου, αλλά, αν ήξερε πως... μιλούσε με τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου, προφανώς και θα... έκλεινε το τηλέφωνο πριν του "ανοιχτεί" και καταλάβει ο Μανόλης Ζερβάκης πως πρόκειται για μια παράνομη δραστηριότητα, που μάλιστα δεν άργησε στη συνέχεια να την καταγγείλει στην ίδια την υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά.

Το θέμα έχει πάρει τώρα πανελλήνιες διαστάσεις, με το ΣΕΤΕ, για λογαριασμό του οποίου επικοινώνησε τηλεφωνικά η ιδιωτική εταιρεία, να είναι τώρα εκτεθειμένος, καθώς, όπως συμφώνησε και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, «έλεγχο δεν έχει δικαίωμα να διενεργεί κανείς πέρα από τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους»!

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" χθες, ο Μανόλης Ζερβάκης μάς αποκάλυψε όλο το διάλογο που είχε με την ευγενική - κατά τα λοιπά - κοπέλα, που πήρε τηλέφωνο φίλο του επιχειρηματία και του ζήτησε το ΜΗΤΕ (αριθμός άδειας της επιχείρησής του)...

«Υπάρχει παρανομία»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου "Φιλοξενία", όταν φίλος και συνάδελφός του τού μετέφερε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από την εν λόγω εταιρεία, ζήτησε το τηλέφωνο και επικοινώνησε ο ίδιος μαζί τους, χωρίς να τους αποκαλύψει ότι εκπροσωπεί τον κλάδο.

Μια κοπέλα απάντησε πως πρόκειται για εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων. Και στη συνέχεια είπε στον κ. Ζερβάκη ότι θα τον συνδέσει, λέει, με το «τμήμα ελεγκτών» της εταιρείας.

«Μία κυρία μου λέει τότε ότι "είμαστε μια εταιρεία που κάνουμε ελέγχους". Λέω "τι ελέγχους κάνετε"; Λέει "ελέγχουμε τα καταλύματα αν έχουν άδεια λειτουργίας, το ΜΗΤΕ κ.λπ.". Και λέω "ποιος σας έδωσε το δικαίωμα αυτό και πού βρήκατε τα στοιχεία και πήρατε τηλέφωνο;". Τότε μου είπαν ότι λειτουργούν για λογαριασμό του ΣΕΤΕ και ότι τα τηλέφωνα τα βρήκαν από τον τηλεφωνικό κατάλογο»!

Ο κ. Ζερβάκης στο σημείο αυτό μίλησε στην κυρία αυτή πολύ κατηγορηματικά και απότομα, επισημαίνοντάς της ότι ελέγχους κάνει μόνο ο ΕΟΤ και η Τουριστική Αστυνομία. Μάλιστα η ίδια έδειξε... άγνοια του τι εστί "Τουριστική Αστυνομία" και τότε ο πρόεδρος των επιχειρηματιών στα ενοικιαζόμενα της είπε να πάει πρώτα να της κάνει σεμινάρια... ο ΣΕΤΕ και μετά να κάνει αυτή τη δουλειά.

«Την προειδοποίησα να μην ξαναενοχλήσει συνάδελφο στο νομό Ηρακλείου γιατί θα πάμε στην εισαγγελέα», λέει ο Μανόλης Ζερβάκης και καλεί κάθε επιχειρηματία σε ανάλογο τηλεφώνημα να αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία.

Ελ. Κουντουρά: «Ελέγχους μόνο ο ΕΟΤ»

Καταλήγοντας, ο συνδικαλιστής μετέφερε και την κατηγορηματική δήλωση της κ. Κουντουρά, ότι κανείς δε δικαιούται να κάνει ελέγχους πέρα από το ίδιο το κράτος μέσω του ΕΟΤ, αν πρόκειται για τον τουρισμό.

«Ανάμεσα στα διάφορα θέματα συζήτησης ήταν και το θέμα ελέγχου της νομιμότητας των επιχειρήσεών μας από ιδιωτική εταιρεία, κατόπιν ανάθεσης από το ΣΕΤΕ. Πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα και συμβουλεύουμε τα μέλη μας να μη γνωστοποιούν προσωπικά δεδομένα δικά τους ή των επιχειρήσεών τους, όπως το ΜΗΤΕ τους, σε καμία εταιρεία, για κανένα λόγο. Μόνος ελεγκτικός μηχανισμός είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους», τονίζει.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News