default-image

Το "λάθος" του υπ. Επικρατείας για το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

Ελλάδα
Το "λάθος" του υπ. Επικρατείας για το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα αυξηθεί στο 23% από το Σεπτέμβριο», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας πως το «μέτρο θα είναι προσωρινό μέχρι να πάρει ανάσα η οικονομία της Ελλάδας». Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ανασκεύασε τις δηλώσεις του σημειώνοντας πως ήθελε να πει 13%, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, αφού υπήρξαν πολλές αντιδράσεις.

Ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (Mega), είπε πως ενδεχόμενη παράταση της δανειακής σύμβασης δε θα είναι καλή εξέλιξη για τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στο ΦΠΑ, επισήμανε ότι όσον αφορά τη ΔΕΗ θα παραμείνει στο 13% με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον τομέα της εστίασης.

«Δεν πρόκειται να φέρουμε συμφωνία που θα προβλέπει τη μείωση του ΕΚΑΣ και δε θα έχει πρόβλεψη για μείωση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση», πρόσθεσε ο υπουργός Eπικρατείας.

«Εμείς θα τους πάμε μέτρα που θα καλύπτουν τη διαφορά, αλλά αυτοί θα δείτε ότι δε θα δεχτούν δημοσιονομική χαλάρωση και την πρότασή μας για το χρέος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ θέλησε να τονίσει πως για φέτος υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους, όμως για το 2016 η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι περίπου 450 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News