default-image

Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου ενόψει Eurogroup

Ελλάδα
Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου ενόψει Eurogroup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρετός συσκέψεων αναμένεται το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και των στενών του συνεργατών προκειμένου να οριστικοποιηθεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί τη Δευτέρα τόσο στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει λίγη ώρα αργότερα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ, ενώ δεν αποκλείεται να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες.

Στο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία τη Δευτέρα. Βεβαίως χαρακτηρίζουν «αχρείαστο και προβλέψιμο» το τελεσίγραφο Τουσκ, υποστηρίζουν πως είναι μικρές οι διαφορές στο δημοσιονομικό και ζητούν από τους Θεσμούς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει νέες προτάσεις στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και σε ποια σημεία είναι διατεθειμένη να κάνει ορισμένα βήματα πίσω.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα έχοντας αποκτήσει ένα σημαντικό σύμμαχο.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της δεύτερης συνάντησης που είχε με το Ρώσο πρόεδρο.

«Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, από την Αγία Πετρούπολη έστειλε νέο μήνυμα προς τους δανειστές, τονίζοντας θα πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας, λέγοντας με νόημα: «Είμαστε λαός της θάλασσας που ξέρει να βγαίνει από φουρτούνες».

Η Σύνοδος Κορυφής θα γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα, ενώ νωρίτερα όπως ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισενμπλουμ στις 3 ώρα Βρυξελλών συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup προκειμένου να προετοιμάσει στο οικονομικό πεδίο τη Σύνοδο.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της Συνόδου είναι ότι έχουν κληθεί και οι κ.κ. Ντάισεμπλουμ, Ντράγκι και Λαγκάρντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News