Ειδήσεις

Τσίπρας σε Πούτιν: "Κοινός στόχος η ανάπτυξη"

Στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών ένας από αυτούς το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016 και η δυνατότητα από τώρα έως τον Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας», ανέφερε.

«Ζούμε σε εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα αυτές τις προκλήσεις και να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο για ευημερία των λαών μας, οικονομική ανάπτυξη, διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος στην περιοχή μας» είπε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη.

«Υιοθετήθηκε ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων τον Απρίλιο και είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε πρακτικά», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Χαιρετίζουμε μια πρωτοβουλία από την ελληνική πλευρά για να ετοιμάσουμε ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας», τόνισε ο κ. Πούτιν.

Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του για τις συνεχείς και σταθερές επαφές σε όλα τα επίπεδα, όπως είπε, ωστόσο αναφέρθηκε και στην «πτωτική πορεία» των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, «για τους γνωστούς λόγους», όπως ανέφερε.

«Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό», σημείωσε νωρίτερα - απαντώντας σε ερώτηση - ο κ. Πούτιν. Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα.

Σχόλια