Ειδήσεις

Τελεσίγραφο Τουσκ: Δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια

Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση πως τα "παιχνίδια πρέπει να τελειώσουν", έστειλε ο Ντόναλντ Τουσκ σε δήλωσή του σχετικά με την Έκτατη Σύνοδο Κορυφής, την ερχόμενη Δευτέρα (22 Ιουνίου).

Όπως διεμήνυσε, ο κ. Τουσκ, είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ αυτού, όπου όπως είπε ίδιος πιστεύει ότι είναι μια καλή συμφωνία, ή να βαδίσει προς την πτώχευση.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται κρίσιμη... Οι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον αναγκαίο συμβιβασμό και το χθεσινό Eurogroup δεν βοήθησε να λυθεί το αδιέξοδο. Το παιχνίδι ποιος θα φοβηθεί πρώτος (chicken game), όπως και το παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών, πρέπει να τελειώσουν, γιατί αυτό δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Αυτό είναι πραγματικότητα με πραγματικές συνέπειες πρώτα και κύρια για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Τουσκ καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να συμφωνήσει με τις προτάσεις των δανειστών.

«Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες», προειδοποίησε ο ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος.

«Δεν καταλαβαίνω τον κ. Τσίπρα δε στάθηκε αντάξιος της εμπιστοσύνης που του 'δειξα», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Spiegel. Αντί να βρίζει την Κομισιόν, συνέχισε, θα έπρεπε να πει στους Έλληνες ότι η Κομισιόν προτείνει πρόγραμμα επενδύσεων 35 δισ. Εκατ. για το διάστημα 2015-2020.

Σχόλια