Ειδήσεις

"Ξανασαλπάρουμε προς τη Γάζα για 1.800.000 λόγους"

Εκδήλωση αλληλεγγύης διοργανώνει η Πρωτοβουλία Ηρακλείου ''Ένα Καράβι για τη Γάζα'', τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο στις 19:30.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τη νέα αποστολή (Βαγγέλης Πισσίας), θα γίνει προβολή ιστορικού των αποστολών και θα ακολουθήσει συναυλία με τους Γ. Ζαχαριουδάκης, Δ. Στεφανάκης, Β. Τσαγκαράκης και Σ. Τσαγκαράκης (Πυρήχος), και Σ. Αλεξάκης, Ν. Βέργος και Φ. Φασουλάκης (Alan Dalon).

Η εκδήλωση διοργανώνεται σύμφωνα με την Οργάνωση για:

«Για να σπάσει ο 48χρονος θαλάσσιος αποκλεισμός ενός ολόκληρου λαού, που ζει δίπλα μας, στη Μεσόγειο, χιλιάδες χρόνια

Για ν' αποκτήσει η Παλαιστίνη το λιμάνι της στη Γάζα

Για να πάψει να υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο το μεγαλύτερο στην ιστορία στρατόπεδο συγκέντρωσης με 1.816.379 ανθρώπους

Για τους 2.310 νεκρούς και τους πάνω από 500.000 ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους με την σφαγή από τις ισραηλινές δυνάμεις το καλοκαίρι του 2014

Για τους χιλιάδες νεκρούς όλων των -σχεδόν κάθε χρόνο- στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας μια άδεια εξόδου από τη Γάζα για να νοσηλευτούν

Για να πάρει τέλος η ισραηλινή κατοχή και να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη

Για να υπάρχουν ελεύθεροι άνθρωποι κι εκεί κι εδώ και παντού.

Το ταξίδι βασίζεται στην σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα ανθρώπων απ' όλον τον κόσμο, που τους ενώνει η αλληλεγγύη και τους δυναμώνει το πείσμα των Παλαιστινίων. Βασίζεται όμως και στην αλληλεγγύη ομάδων και ατόμων που προσφέρουν, με όποιον τρόπο μπορούν, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εδώ, στη χώρα μας, οφείλουμε παράλληλα να μη ξεχνάμε και τα προβλήματα της κατοχής και του πολέμου στην περιοχή μας.

Γι' αυτό ζητάμε από κάθε άνθρωπο, συλλογικότητες, κινήματα, συλλόγους, σωματεία εργαζομένων και θεσμικούς φορείς, να στηρίξουν και αυτό το ταξίδι που, με πενιχρά μέσα, επιχειρεί να υψώσει τη φωνή κατά της κατοχής, κατά του αποκλεισμού, κατά του σύγχρονου απαρτχάιντ και κατά της μεγαλύτερης ανοιχτής φυλακής στον κόσμο. Γιατί μόνο εκεί μπορούμε να στηριζόμαστε. Στην αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Για 1.800.000 λόγους, σας καλούμε τη Δευτέρα 22 Ιούνη 2015 στις 19:30, στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, για να σας ενημερώσουμε για τις, μέχρι σήμερα, δράσεις μας και για τη νέα αποστολή του Στολίσκου της Ελευθερίας ΙΙΙ προς τη μαρτυρική Γάζα. Η ενημέρωση/συζήτηση θα γίνει με το Βαγγέλη Πισσία, θα ακολουθήσει προβολή με το ιστορικό των αποστολών και η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική όπου θα συμμετάσχουν οι ΠΥΡΗΧΟΣ (Γ. Ζαχαριουδάκης, Δ. Στεφανάκης, Β. Τσαγκαράκης, Σ. Τσαγκαράκης), ALAN DALON (Σ. Αλεξάκης, Ν. Βέργος, Β. Φασουλάκη) και έκτακτα οι TARAMB (Γ. Δερμιτζάκης, Ε. Παπανικολοπούλου, Θ. Πολυζωάκης, Ε. Τζανάκης).

Η πρωτοβουλία Ηρακλείου "Ένα Καράβι για τη Γάζα"

-Λογαριασμός οικονομικής ενίσχυσης της αποστολής προς τη Γάζα: Εθνική Τράπεζα 116/772732-18 ή IBAN: GR 8101101160000011677273218 SWIFT (BIC) ETHNGRAA ή μέσω Paypal στο www.shiptogaza.gr

-Ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας: www.shiptogaza.gr

-Σελίδα εκδήλωσης Ηρακλείου στο facebook: https://www.facebook.com/events/1454004031582119/

-Επικοινωνία στο Ηράκλειο: τηλ: 6978512779/6974626715 και email: stelprati@windowslive.com»

Σχόλια