default-image

Κάλεσμα Λαμπρινού για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Κρήτη
Κάλεσμα Λαμπρινού για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα στον ηρακλειώτικο κόσμο να παρακολουθήσει το μεγάλο αθλητικό γεγονός, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου, που διεξάγεται το σαββατοκύριακο στο Παγκρήτιο, απηύθυνε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Όπως επισήμανε, «με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο τις δώδεκα αθλητικές αποστολές που λαμβάνουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου. Καλωσορίζουμε τις ομάδες: της Ελλάδος, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας και της Τσεχίας.

Ξεχωριστά ευχαριστούμε για τη σημερινή παρουσία του στο Ηράκλειο τον υφυπουργό Αθλητισμού κ.  Σταύρο Κοντονή.

Τις δύο επόμενες ημέρες, 20 και 21 Ιουνίου, οι δώδεκα ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες στίβου καλούνται να παρουσιάσουν στο Παγκρήτιο Στάδιο της πόλης μας ό,τι καλύτερο διαθέτουν στον κλασικό αθλητισμό, για να διεκδικήσουν διάκριση στις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου (πρώην "Μπρούνο Ζάουλι").

Η πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης αθλητικής εκδηλώσεως, μιας από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας, επετεύχθη χάρη στην άριστη συνεργασία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της Περιφέρειας Κρήτης, και του Δήμου Ηρακλείου. Συνεργασία για την οποία τους απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας. Επίσης, ευχαριστούμε: την Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και τους εθελοντές, που με πολύμηνες άοκνες προσπάθειες συνέβαλαν αποφασιστικά στην προετοιμασία μιας ιδιαίτερα απαιτητικής διεθνούς αθλητικής συναντήσεως.  

Ευχόμαστε στην Εθνική μας ομάδα να κατορθώσει το καλύτερο δυνατόν και να εξασφαλίσει την άνοδό της στην κατηγορία Σούπερ Λιγκ, που θα της επιτρέψει τη συμμετοχή της στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο της Βραζιλίας.

Ιδιαίτερη σημασία για τη διοργάνωση αυτή έχει η δημιουργία της Παιδικής Κερκίδας. Καθώς σχεδόν 4.500 παιδιά έχουν δηλώσει συμμετοχή και, μαζί με τους συνοδούς τους, θα δουν τους Αγώνες στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας, όλους τους Κρητικούς, να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News