Ειδήσεις

Αεροδρόμιο: Αυτή-οί είναι η ντροπή του ελληνικού Δημοσίου

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη συμπεριφορά μερίδας εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ακόμη και σήμερα, δείχνουν να μη θέλουν να καταλάβουν σε ποια χώρα βρίσκονται και πόσο ταλαιπωρείται αυτή η χώρα από συμπεριφορές και τακτικές που στο μέτρο που τους αναλογεί μας έφτασαν ως εδώ.

Ντροπή και αίσχος για μερίδα υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που εμφανίζονται να συμπεριφέρονται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου περίπου ως καπεταναίοι, κρυπτόμενοι πίσω από νομικές διατάξεις-παρωδία. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο τουρισμός, ούτε η λειτουργία των δημόσιων υποδομών της χώρας, απλώς η προστασία του εργασιακού καπετανάτου που έχουν καταφέρει με τις ευλογίες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών να δημιουργήσουν.

Μια βλάβη στο ραντάρ προσέγγισης του αεροδρομίου του Ηρακλείου, η οποία μπορούσε να θέσει εκτός προγράμματος αφίξεων-αναχωρήσεων το μεγαλύτερο αερολιμένα της Κρήτης και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, κατά τους θερινούς μήνες, ήταν αρκετή για να αποκαλύψει τους καπεταναίους του Δημοσίου.

Το ρεπορτάζ είναι αποκαλυπτικό και προέρχεται από τους ίδιους τους συναδέλφους των «απαράδεκτων», που δεν μπορούν ούτε και οι ίδιοι να πιστέψουν ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα τέτοιες συμπεριφορές. Υπάλληλοι της Υ.Π.Α. με ειδικότητα ηλεκτρονικού αρνήθηκαν να μεταβούν από το αεροδρόμιο στη θέση "Δυο Αοράκια", όπου εδρεύει το ραντάρ - απόσταση μόλις 1.500 μέτρων - ώστε να επιδιορθώσουν τη βλάβη, επειδή… δεν είχαν στη διάθεσή τους οδηγό οχήματος! Αρνήθηκαν να οδηγήσουν άλλο υπηρεσιακό όχημα που τους διέθεσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, γιατί απλά δεν μπορούσε να τους εξασφαλίσει και σοφέρ!

Τελικά ο επικεφαλής του αεροδρομίου Ηρακλείου αναγκάστηκε να κάνει ο ίδιος το σοφέρ και μόνο τότε οι ηλεκτρονικοί πείστηκαν να μεταβούν στο ραντάρ για να επιδιορθωθεί η βλάβη και να αποσοβηθεί το διεθνές ρεζιλίκι αφού κινδύνευε το αεροδρόμιο ακόμη και με διακοπή λειτουργίας! Αυτοί οι "κύριοι" είναι η κατάντια του ελληνικού Δημοσίου. Τελικά έχουμε το Δημόσιο που μας αξίζει. Να τους χαιρόμαστε.

Χρήστος Κώνστας

Σχόλια