default-image

Αρχιτεκτονικές (επι)σκέψεις στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Κρήτη
Αρχιτεκτονικές (επι)σκέψεις στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και ο Δήμος Χανίων διοργανώνουν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο "Αρχιτεκτονικές (επι)σκέψεις: Η Λευκωσία συναντά τα Χανιά" που εντάσσονται στο Forum του ΚΑΜ "Διαδρομές στη Μεσόγειο".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, και ώρα 20:30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Εξάλλου την Τρίτη 23 Ιουνίου, και ώρα 18:30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης αρχιτεκτονικών προτάσεων του Εργαστηρίου Σχεδιασμού 4ου έτους της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Frederik (Λευκωσία, Κύπρος), με θέμα "Αστική ανάπλαση για την περιοχή Δημοτικού Κήπου, Δημοτικού Σταδίου, Προμαχώνα Σάντα Λουτσία, νότιας και ανατολικής Τάφρου, Πύλης της Άμμου και Προμαχώνα Σαμπιονάρα".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 18:30 θα γίνει παρουσίαση των αρχιτεκτονικών προτάσεων του των τεταρτοετών του Εργαστηρίου Σχεδιασμού της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Frederik-Λευκωσία και θα ακολουθήσουν ομιλίες.

Συγκεκριμένα ο επίκουρος καθηγητής Νίκος Μεσαρίτης θα μιλήσει με θέμα "Αρχιτεκτονική ως πολιτική ευθύνη και πράξη", ο λέκτορας Γρηγόρης Κανλής θα απευθύνει ομιλία με θέμα "Συνέργεια και αστικός χώρος" και ο επίσης λέκτορας Κωνσταντίνος Κυπρής θα μιλήσει με θέμα "Ο χώρος ως παραγωγός κοινωνικής δράσης".

Θα ακολουθήσει στις 19:30 στρογγυλό τραπέζι στο οποίο θα συμμετάσχουν οι Τάσος Βάμβουκας, δήμαρχος Χανίων, Νίκος Μεσαρίτης, επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Frederik-Λευκωσία, Λιάνα Βαγιανού, αρχιτέκτων, Αμαλία Κωτσάκη, επίκουρη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης, και Δημήτρης Τσακαλάκης, επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση με το κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News