default-image

Φορτέτσα: Έμεινε στη μέση η ασφαλτόστρωση στη Σόλωνος

Κρήτη
Φορτέτσα: Έμεινε στη μέση η ασφαλτόστρωση στη Σόλωνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτεθειμένη βαθύτατα στα μάτια των κατοίκων είναι πλέον η δημοτική Αρχή, αφού η ασφαλτόστρωση της οδού Σόλωνος στη Φορτέτσα, που ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες και έκανε τους Φορτετσανούς να ανασάνουν επιτέλους και να χαμογελάσουν, ξαφνικά σταμάτησε ξανά και τώρα η γραμματέας του αρμόδιου αντιδημάρχου... "βγαίνει" στο τηλέφωνο και μιλάει για... «άλλη εργολαβία»!

Όπως καταγγέλλει στη "Νέα Κρήτη" ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας Γιώργος Γιαννίκας, «μόλις πριν από τρεις μέρες είχαν έρθει εδώ ο κ. Λαμπρινός με τον κ. Μαμουλάκη και το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και μας διαβεβαίωναν ότι η ασφαλτόστρωση δεν πρόκειται να σταματήσει. Αλήθεια, τι άλλαξε μέσα σε τρεις ημέρες;».

Όταν ρωτήσαμε τον κ. Γιαννίκα πού ξέρει ότι χρειάζεται δεύτερη εργολαβία για το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, μας απάντησε: «Μου το είπε η γραμματέας του αντιδημάρχου. Ο ίδιος δε "βγήκε" στο τηλέφωνο. Μα, είμαστε σοβαροί;».

Το γεγονός μιας δεύτερης δημοπράτησης σημαίνει καθυστέρηση το λιγότερο ενός μήνα ακόμα. Και την ίδια ώρα, έχει σταματήσει και η συγκοινωνία λόγω της ασφαλτόστρωσης. Άλλωστε, υπάρχει το μικρό τμήμα του δρόμου στην αρχή της Σόλωνος, κοντά στον κόμβο του Βενιζελείου, που είναι άστρωτο. Και από 'κει και πάνω, ένα μέρος μέχρι την πρώτη στροφή χρειάζεται και "δεύτερο χέρι". Τελικά όλοι στη Φορτέτσα είναι ανάστατοι και διερωτώνται «τι σόι παιχνίδια είναι αυτά που παίζονται σε βάρος μας».

Στο μεταξύ, έχουν ολοκληρωθεί όλα τα φρεάτια και ο εργολάβος σε καθαρά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης δεν έχει εκκρεμότητες, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γιαννίκας. Αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε τη δέσμευση που είχε δώσει στον προηγούμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Στειακάκη, ότι δεν επρόκειτο να φύγει από την περιοχή, αν δεν ολοκληρώσει και τον κεντρικό δρόμο. Και από τότε πέρασε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Χρειάστηκε το δημοσίευμα της "Νέας Κρήτης" και του neakriti.gr για να ξεκινήσουν επιτέλους ασφαλτόστρωση, και την ώρα που όλοι έκαναν το σταυρό τους, να πάλι "στο ίδιο έργο θεατές". Τα ερωτήματα πολλά, που στην υπόθεση αυτή κανείς δεν ξέρει αν θα βρουν και τις ανάλογες απαντήσεις.

Πάντως, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας τώρα προχωράει σε κινητοποιήσεις, που θα αποφασιστούν σε έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησής του.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News