Ειδήσεις

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των ανασκαφών του Βενιζελείου

Μπορεί να άλλαξε η κυβέρνηση, αλλά όχι και η τακτική του υπουργείου Υγείας, που εξακολουθεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους στην ανασκαφή για την επέκταση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.

Πιο αναλυτικά, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και το υπουργείο Υγείας που συνεχίζει την κοροϊδία των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφήνοντας απλήρωτους όλους τους εργαζόμενους στην ανασκαφή για την επέκταση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο έργο καταγγέλλουν τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μάλιστα, με ανακοίνωσή μας, μόλις στις 18 Μάη, ως Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου είχαμε καταγγείλει για μια ακόμη φορά το γεγονός και δυστυχώς και σήμερα παραμένουμε στο «ίδιο έργο θεατές».

Επικαλούνται "γραφειοκρατία"

Παρακάτω η ανακοίνωση αναφέρει: «Το πρόσχημα για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, το ίδιο: λόγοι γραφειοκρατίας. Οι εργαζόμενοι όμως εδώ και 2 μήνες δεν αμείβονται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές καθημερινές τους ανάγκες για αυτούς και τα παιδιά τους. Επαναλαμβάνουμε ότι το ίδιο είχε γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν, με τους εργαζόμενους τελικά να παίρνουν τα δεδουλευμένα τους ύστερα από αγώνα και επίσχεση εργασίας. Η ίδια κατάσταση τους ανάγκασε και αυτή τη φορά να ξεκινήσουν εκ νέου επίσχεση εργασίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη δείχνουν καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και συσπειρωμένοι γύρω από το συνδικάτο να παλέψουμε με σύνθημα ότι "σκλάβοι στον 21 αιώνα δε θα γίνουμε". Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα»!

«Θα αντιδράσουμε»

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" χθες, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου Γιάννης Γωνιανάκης προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποίησες αν δε βρεθεί λύση να ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές των βιοπαλαιστών εργαζομένων στις ανασκαφές του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

«Το υπουργείο Υγείας δίνει τα χρήματα στην Περιφέρεια Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης τα δίνει στη συνέχεια στην Εφορία Αρχαιοτήτων. Και από 'κει ξαναπάνε πίσω... Δηλαδή υπογραφές και υπογραφές. Και υπάρχει ένα καθεστώς όχι μόνο στο Βενιζέλειο αλλά και σε όλα τα έργα του ΕΣΠΑ που είναι της αρχαιολογίας και η καθυστέρηση ανέρχεται στους δύο με τρεις μήνες».

Αναφερόμενος στην κατάσταση των εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο συνδικαλιστής καταγγέλλει ότι αν δεν κάνουν επίσχεση εργασίας δεν έχουν χρήματα ούτε για τη βενζίνη προκειμένου να κατέβουν στο Ηράκλειο και να δουλέψουν, καθώς πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που μένουν σε χωριά.

«Εμείς πήγαμε στο ΔΥΠΕάρχη. Μας υποσχέθηκε ότι μέχρι την Τετάρτη θα μας έχει απαντήσεις. Από 'κει και πέρα αν δε μας ικανοποιήσουν θα πάμε σε κινητοποιήσεις», καταλήγει ο πρόεδρος των οικοδόμων.

Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια