default-image

Μια μάνα παλεύει για τη ζωή της

Κρήτη
Μια μάνα παλεύει για τη ζωή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2011 παντρεύτηκε τον άνθρωπο που αγάπησε και τον Αύγουστο του 2013 έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Η ζωή της Νικολέτας Τσεσμετζή έμοιαζε ιδανική, αν εξαιρέσουμε κάτι πόνους που ένιωθε στην πλάτη. Δύο διαφορετικοί γιατροί, στη Ρόδο, όπου ζούσε με τον Κρητικό σύζυγό της, την είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν πρέπει να ανησυχεί...

Είχαν αποφανθεί ότι η μητέρα της Νικολέτας είχε δίδυμη κύηση που δεν προχώρησε και πως το "κοκκαλάκι" που έδειχνε η ακτινογραφία στη σπονδυλική της στήλη ήταν από το δίδυμο αδελφάκι της, που απορροφήθηκε.

«Πρέπει να μάθεις να ζεις μ' αυτό», της είχαν συστήσει. Και η νεαρή μητέρα προσπάθησε να ακολουθήσει τη συμβουλή τους. Να συνηθίσει τον πόνο και να συνεχίσει τη ζωή της. Ώσπου το Μάιο του 2014 δεν άντεξε. Οι πόνοι είχαν γίνει αφόρητοι και έτσι αποφάσισε να συμβουλευτεί έναν τρίτο γιατρό.

Εκείνος ζήτησε να υποβληθεί η ασθενής σε μαγνητική και τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου καλά... Έτσι η Νικολέτα, αδιόριστη εκπαιδευτικός, ηλικίας 33 ετών, άρχισε να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Κρήτη. Μαζί της, φυσικά, ο σύζυγός της Μανώλης, παιδί των δασκάλων Γιώργου Μητσάκη και Πολύμνιας Λαγουδιανάκη, που κατοικούν στη Χερσόνησο.

Τα πεθερικά της Νικολέτας είχαν κλείσει ραντεβού για τη νύφη τους στους ογκολόγους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Όμως, όπως αποδείχτηκε, η λεπτή χειρουργική επέμβαση που χρειαζόταν δεν μπορούσε να γίνει στο τοπικό νοσοκομείο. Έτσι οικογενειακώς αναχώρησαν εσπευσμένα για την Αυστραλία. Η κοπέλα είχε την τύχη να έχει και αυστραλιανή υπηκοότητα, καθώς γεννήθηκε στη μακρινή ήπειρο από τους μετανάστες γονείς της.

Τον Ιούλιο του 2014, μετά από εγχείρηση 14 ωρών, αφαίρεση δύο σπονδύλων και δύο πλευρών, βγαίνει από το χειρουργείο. Είχε γίνει ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει και οι ελπίδες ήταν μεγάλες. Η ασθενής αρχικά ήταν στο αναπηρικό καροτσάκι, δεν μπορούσε να περπατήσει. Μετά μπόρεσε με πατερίτσες, στη συνέχεια με μπαστούνι και στο τέλος μόνη της. Περπατούσε κανονικά. Και πάνω που τα πράγματα έδειχναν μετά από καιρό να πηγαίνουν καλά, άρχισαν πάλι πόνοι αφόρητοι στο ίδιο σημείο. Ο καρκίνος είχε επιστρέψει και μάλιστα ήταν πιο επιθετικός. Η Νικολέτα μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών κάνει επειγόντως δεύτερο μεγάλο και λεπτό χειρουργείο.

Σήμερα, παρά τα προβλήματά της, στέκεται στα πόδια της και δίνει μάχη γενναία. Υποβάλλεται σε ειδική θεραπεία και έχει φρενάρει την ασθένεια. Μόλις καταφέρει να την κάνει να υποχωρήσει λίγο για να μπορεί να ταξιδέψει, θα πετάξει από την Αυστραλία για τη Νέα Υόρκη. Εκεί θα υποβληθεί σε μια νέα πειραματική και πολλά υποσχόμενη θεραπεία, που γίνεται μόνο στην Ιαπωνία και στην Αμερική.

Χρειάζονται 100.000 ευρώ για την επέμβαση στην Αμερική

Όμως για να γίνει αυτό, για να σωθεί η νεαρή μητέρα, χρειάζονται χρήματα. Οι οικογένειες του νεαρού ζευγαριού κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά και πάλι δε φτάνει. Ο σύζυγος της Νικολέτας, αν και είναι νηπιαγωγός στο επάγγελμα, στην Αυστραλία έχει εργαστεί μέχρι και ως κηπουρός για να κερδίσει χρήματα. Την ώρα που θα δοθεί η ιατρική έγκριση για την αεροπορική μετάβαση στην Αμερική, η οικογένεια θα πρέπει να έχει διαθέσιμα περίπου 100.000 ευρώ, για τα οποία γίνεται έκκληση να συγκεντρωθούν.

Ο κόσμος έχει ήδη αποδείξει την ανθρωπιά του. Για το πρώτο χειρουργείο της Νικολέτας είχε προσφέρει 50.000 ευρώ, με τα οποία πληρώθηκαν η συμμετοχή επέμβασης και μη χορηγούμενα φάρμακα.

Η κοπέλα δίνει τη μάχη της με αξιοπρέπεια, είναι δυνατή και έχει βαθιά πίστη ότι θα γίνει καλά. Έχει γύρω της πολλούς ανθρώπους που την αγαπούν και τη νοιάζονται και δε θέλουν να τη χάσουν. Όποιος μπορεί να βοηθήσει για να σωθεί, καλείται να καταθέσει έστω και ένα ευρώ στο λογαριασμό της Νικολέτας Τσεσμετζή στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό GR96 0171 5710 0065 7111 4213 372.

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News