default-image

Πρόθυμος για νέα συνάντηση με τους οικιστές ο υπουργός

Κρήτη
Πρόθυμος για νέα συνάντηση με τους οικιστές ο υπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόθυμος να συναντήσει τους οικιστές του Ηρακλείου και να συζητήσει μαζί τους τα αιτήματα που ήδη έχουν διατυπώσει από κοινού με τη δημοτική Αρχή με στόχο να πάψουν τα ακίνητά τους να είναι στον αέρα και οι ίδιοι δέσμιοι της νομοθεσίας, είναι όπως όλα δείχνουν ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός είχε συνάντηση σήμερα με τους οικιστές στο Δημαρχείο Ηρακλείου, παρουσία του δημάρχου αλλά και βουλευτών, τους εξήγησε ότι αν και είναι θετικά τοποθετημένος.

Η συζήτηση επιβάλλεται να γίνει σε ουσιαστική βάση παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου, εφόσον επιβάλλεται να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_twazjlln/

Η συνάντηση των οικιστών με τον αναπληρωτή υπουργό αναμένεται να οριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες στο υπουργείο με τους οικιστές ήδη να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, εξηγώντας ότι ο υπουργός τους διευκρίνισε ότι το συγκριμένο  νομοσχέδιο που τους κρατάει μετέωρους το υπουργείο φαίνεται πως είναι έτοιμο να το αλλάξει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας συζήτησε με τους φορείς του Ηρακλείου μια σειρά από θέματα που αφορούν το χωροταξικό, το σχέδιο πόλης και άλλα ζητήματα, ενώ ξεκαθάρισε ότι στις δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί από εταιρείες στην περιφέρεια Κρήτης, για αιολικά πάρκα γίγας με 850 και πλέον ανεμογεννήτριες.   

Σε αυτή τη φάση μάλλον μπαίνει φρένο, εξηγώντας πως ο σχεδιασμός που στοχεύει στην ενεργειακή αυτάρκεια των περιοχών, δεν περιλαμβάνει τέτοιας έκτασης υποδομές.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News