default-image

Ανεπανόρθωτες βλάβες στην 30χρονη που κεραυνοβολήθηκε

Κρήτη
Ανεπανόρθωτες βλάβες στην 30χρονη που κεραυνοβολήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεπανόρθωτες βλάβες έχει υποστεί ο οργανισμός της 30χρονης Λετονής, η οποία πριν από τρεις εβδομάδες, έπεσε θύμα του κεραυνού που έπληξε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η άτυχη τουρίστρια εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας της, η 30χρονη που αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, άνοιξε τα μάτια της και τρέφεται.

Οι γιατροί ευελπιστούν «κάποια στιγμή να επανέλθουν κάποιες από τις εγκεφαλικές της λειτουργίες», ωστόσο η ζωή της δεν αναμένεται να είναι ποτέ ξανά όπως ήταν πριν την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου…

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_kl0bqfmt/

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η άτυχη τουρίστρια αναμένεται να βγει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα από τη ΜΕΘ και να επιστρέψει στην πατρίδα της, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στους δικούς της ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, ο σύζυγός της - με εξαίρεση ένα διάστημα λίγων ημερών, οπότε και ταξίδεψε στη Λετονία για να αφήσει το παιδί τους σε συγγενείς τους -, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της.

Αξίζει να σημειωθεί, ακόμη, ότι τη φιλοξενία του Λετονού έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης.

Το χρονικό του τραγικού ατυχήματος

Το απίστευτο συμβάν σημειώθηκε το πρωί της 29ης Μαΐου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης ομάδας τουριστών στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Ξαφνικά ξέσπασε μπόρα με τους τουρίστες να σπεύδουν κάτω από ένα πεύκο, για να προστατευτούν.

Από την πτώση του κεραυνού που έπληξε το σημείο, τραυματίστηκαν συνολικά 19 άτομα.

Από αυτά, μονάχα η υγεία της 30χρονης έμελλε να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες…

Νικόλας Αγγελίνος, Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News