default-image

Προθεσμία μίας εβδομάδας ζήτησε ο Ν. Ηγουμενίδης

Κρήτη
Προθεσμία μίας εβδομάδας ζήτησε ο Ν. Ηγουμενίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόφαση για μια νέα κινητοποίηση του Δήμου Ιεράπετρας, των συλλόγων και των Φορέων της περιοχής, παρουσία πλήθους κόσμου, με απόβαση και πάλι στα γραφεία της ΔΥΠΕ, τα οποία δεν αποκλείεται να καταλάβουν επ' αόριστο, έλαβαν στην Ιεράπετρα αργά το βράδυ, μετά από σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Ιεραπετρίτες της ερχόμενη Δευτέρα, θα ζητήσουν λύση στα προβλήματα του Νοσοκομείου τους αποκλειστικά από τον κ. Νίκο Ηγουμενίδη, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ενώ ο δήμαρχος Ιεράπετρας, διερευνά το ενδεχόμενο να καταθέσει ακόμα και μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, για τις εγκληματικές ελλείψεις που υπάρχουν στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Νότιας Κρήτης, όπου το καλοκαίρι ο πληθυσμός λόγω του τουρισμού διπλασιάζεται, και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ανθρώπων που αν χρειαστούν επείγουσα νοσηλεία στην Παθολογική Κλινική θα την βρουν κλειστή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε επιπλέον να υποστηριχτεί η πρόταση για κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, η οποία να επιτρέπει επείγουσες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ, προκειμένου να καλυφτούν τα πιο σοβαρά κενά που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της χώρας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αντέδρασε με οργή και αγανάκτηση διαβάζοντας χθες το μεσημέρι την επιστολή με την οποία ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκος Ηγουμενίδης, απαντούσε στα ζητήματα της στελέχωσης βασικών κλινικών του Νοσοκομείου της Νοτιοανατολικής Κρήτης, με πρώτη την κλειστή εδώ και μήνες Παθολογική κλινική, χωρίς να έχει ούτε ένα όνομα παθολόγου να ανακοινώσει αν και το υποσχέθηκε στις 10 Ιουνίου, όταν έγινε η απόβαση των Ιεραπετριτών στο γραφείο του.

Χωρίς να έχει αναλάβει τις ευθύνες του για την αθέτηση των υποσχέσεων του, στην επιστολή του, επιχειρεί να φορτώσει ευθύνες που δεν μπορούν να αναλάβουν - σύμφωνα με το ρόλο τους- οι δήμαρχοι του Νομού Λασιθίου.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Θ. Καλαντζάκης, κάλεσε αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, την δημοτική επιτροπή Υγείας, το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και την επιτροπή αγώνα, για να καταλήξουν στις νέες κινήσεις μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Με γραπτή δήλωση του ο κ. Καλαντζάκης, απάντησε στην απαίτηση του κ. Ηγουμενίδη να φροντίσουν οι δήμαρχοι της Ιεράπετρας, της Σητείας και του Αγίου Νικολάου, να καλύψουν τα κενά στις νοσοκομειακές μονάδες.

«Τα όσα αναφέρετε στην υπ' αρ. 7954 /17.6.2015 επιστολή σας κ. Ηγουμενίδη δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται με όλα όσα κατά την επίσκεψή μας στη ΔΥΠΕ δεσμευτήκατε αναφορικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας», λέει ξεκινώντας την δική του επιστολή ο κ. Καλαντζάκης.

«Όλα όσα ισχυρίζεστε δεν αποτελούν πράξεις στήριξης του νοσοκομείου μας, αλλά μόνο άκαρπες ενέργειες που κάνουν την υπάρχουσα κατάσταση συνεχώς να επιδεινώνεται. Σας υπενθυμίζω ότι από τη θέση που είσαστε και εσείς σήμερα αλλά και όλοι οι προκάτοχοί σας στο παρελθόν οφείλετε να προγραμματίζετε, να συντονίζετε, να εποπτεύετε και να ελέγχετε τη λειτουργία όλων των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί μας και να εργάζεστε πάντα, για να γίνει αυτή πληρέστερη και αποδοτικότερη. Κατά συνέπεια, εσείς είστε αυτός που θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο για να καλυφθούν τα κενά στις νοσοκομειακές μονάδες και όχι οι Δήμαρχοι του νομού Λασιθίου στους οποίους και επιρρίπτετε την ευθύνη.

Δική σας αρμοδιότητα είναι να διεκδικήσετε και να υποστηρίξετε τις μετακινήσεις ιατρών στα Νοσοκομεία προκειμένου αυτά να λειτουργούν με ασφάλεια, επιτελώντας τον σκοπό και τον προορισμό τους και εσείς είστε αυτός που πρώτος από όλους θα πρέπει να προβληματίζεστε καθημερινά και να βρίσκετε λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα που κάθε νοσοκομειακή μονάδα αντιμετωπίζει.

Για άλλη μια φορά όλοι εμείς, οι φορείς και οι πολίτες της Ιεράπετρας εκθέσαμε στην ΔΥΠΕ Κρήτης στις 10 Ιουνίου, σε συνέχεια της μεγάλης κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα, τα σοβαρότατα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και πήραμε από εσάς διαβεβαιώσεις σας για την επίλυσή τους. Για άλλη μια φορά όμως παρ' όλες τις δεσμεύσεις σας δυστυχώς εισπράττουμε την αδυναμία σας και την έλλειψη διάθεσης για υποστήριξη του νοσοκομείου της πόλης μας και γενικότερα των νοσοκομείων του νομού μας.

Αυτό που από τη μεριά μας σας υπενθυμίζουμε είναι ότι τα όσα αναγράφονται στη σχετική επιστολή δεν σας απαλλάσσουν από τις ευθύνες σας και δεν κατευνάζουν τις ανησυχίες μας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να απαιτούμε με κάθε τρόπο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και θα συνεχίσουμε να σας καθιστούμε καθ' ύλην υπεύθυνο για τη λειτουργία του. Η υγεία δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα που από τη θέση σας οφείλετε σε κάθε περίπτωση να προασπίζετε!», καταλήγει ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News