default-image

"Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές των Ελλήνων"

Οικονομία
"Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές των Ελλήνων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν όψει της συνάντησης απόψε (χτες) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο (σήμερα) στο Λουξεμβούργο, η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL επανέλαβε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της ομάδας προς τον ελληνικό λαό και τη στάση του ενάντια στην αποτυχημένη λιτότητα.

Η Γκάμπι Τσίμερ (Gabi Zimmer) δήλωσε: «Πέντε μήνες έχουν περάσει από τη σαφή εντολή που δόθηκε από τον ελληνικό λαό στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και οι ηγέτες των κρατών-μελών να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η δημοκρατία πρέπει να γίνεται σεβαστή σε όλα τα επίπεδα, ανά πάσα στιγμή, ως μία από τις βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να παίζουν ούτε με τις ζωές των Ελλήνων ούτε με το μέλλον της Ευρώπης.

Οι θεσμοί παρουσιάζουν μοναδική απροθυμία στο να λάβουν υπόψη τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών τους, λόγω της ατελείωτης ύφεσης που έχουν επιβάλει, και κυρίως από την έκταση της ανθρωπιστικής κρίσης που έπληξε τη χώρα. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη λογική ακόμα περισσότερων περικοπών και περαιτέρω μέτρων λιτότητας που θα επιδεινώσουν περισσότερο την κατάσταση στην Ελλάδα και το λαό της. Η Ελλάδα χρειάζεται επίσης μια λύση για το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος της, προκειμένου να συνέλθει και να ξεκινήσει η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις που αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα μέχρι πρόσφατα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός εταίρος που λαμβάνει μέτρα για την επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης. Τώρα είναι η ώρα για τους Ευρωπαίους ιθύνοντες να απαντήσουν στο ίδιο πνεύμα και να προσφέρουν εποικοδομητικές και βιώσιμες λύσεις σε ένα πρόβλημα το οποίο, αν παραμείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί κάλλιστα να σηματοδοτήσει την έναρξη της διάλυσης της ΕΕ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News