Ειδήσεις

Aegean: Κορυφαία περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ε.Ε.

Για ακόμη μία φορά η AEGEAN, μέλος της Star Alliance, αναδείχθηκε ως «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη για το 2015» κατά την παρουσίαση των βραβείων Skytrax World Airline Awards 2015, ενώ κατάφερε να εξασφαλίσει τη δεύτερη ισχυρή θέση στην Κατηγορία «Παγκόσμια Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία».

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2015 κατά τη διάρκεια του Paris International Airshow και, όπως αναφέρθηκε από τους ίδιους τους διοργανωτές της απονομής, η AEGEAN διατήρησε την κυριαρχία της στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια ισχυρή θέση και στην παγκόσμια κατάταξη.

Στην ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο των Skytrax World Airline Awards, γνωστών ως βραβείων επιλογής επιβατών, την περίοδο Σεπτεμβρίου 2014-Μαΐου 2015, περισσότεροι από 18,89 εκατομμύρια επιβάτες και περισσότερες από 105 εθνικότητες επιβράβευσαν την AEGEAN για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει στους επιβάτες της.

Το βραβείο αυτό απονέμεται στην AEGEAN για 5η συνεχόμενη χρονιά και για 6η φορά από το 2009 έως σήμερα.

Τα World Airline Awards είναι τα κορυφαία βραβεία κύρους και αριστείας στην αεροπορική βιομηχανία παγκοσμίως και αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία για μία αεροπορική εταιρεία, αφού στηρίζονται αποκλειστικά στην ψήφο των επιβατών.

Όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, «με ιδιαίτερη τιμή παραλαμβάνουμε το βραβείο της Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρίας στην Ευρώπη για το 2015, ένα βραβείο που η AEGEAN λαμβάνει για πέμπτη συνεχόμενη φορά και έκτη φορά από το 2009. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιβάτες μας για την εμπιστοσύνη τους και φυσικά να ευχαριστήσω το ανθρώπινο δυναμικό της AEGEAN που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις των καιρών. Η προσπάθειά μας για περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επιβάτες μας θα συνεχιστεί με την ίδια αφοσίωση. Η σημαντική αυτή διεθνής διάκριση, αποτέλεσμα της προσήλωσής μας στη συνεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας, αποδεικνύει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να ξεχωρίσουν σε διεθνές επίπεδο και απαιτητικές, ανταγωνιστικές αγορές».

Τα World Airline Awards

Tα World Airline Awards (http://www.worldairlineawards.com/) διαχειρίζονται από τον αεροπορικό ερευνητικό οργανισμό Skytrax Research του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα συγκεκριμένα βραβεία διακρίνονται από τη διαφάνειά τους και από το γεγονός πως η έρευνα πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, προσδίδοντάς τους γόητρο και ποιοτική αναγνώριση για τη σημερινή παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Σεπτέμβριο 2014 έως το Μάιο 2015 συμμετείχαν περισσότεροι από 18,89 εκατ. επιβάτες από 105 εθνικότητες, μέσω ερωτηματολογίων online. Οι επιβάτες που έλαβαν μέρος αξιολόγησαν τις εμπειρίες τους από 245 αεροπορικές εταιρείες τόσο στο χώρο του αεροδρομίου όσο και εντός του αεροσκάφους. Η έρευνα καλύπτει όλους τους τύπους των αεροπορικών εταιρειών, από τις μεγαλύτερες διεθνείς αερογραμμές, μέχρι μικρότερους εγχώριους αερομεταφορείς και μετρά το επίπεδο ικανοποίησης των επιβατών για περισσότερα από 41 διαφορετικά χαρακτηριστικά αεροπορικών προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

Σχόλια