default-image

Κεφαλογιάννης: "Όλη η Ευρώπη διαψεύδει τον Τσίπρα"

Κρήτη
Κεφαλογιάννης: "Όλη η Ευρώπη διαψεύδει τον Τσίπρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ενημέρωση για το ελληνικό πρόβλημα που έκαναν σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τη χθεσινή οργίλη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι ποτέ η Ευρώπη δε ζήτησε αύξηση του ΦΠΑ σε ηλεκτρικό ρεύμα και μείωση μισθών και συντάξεων, σήμερα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις σε συζήτηση για το ελληνικό πρόβλημα δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν έχει ζητηθεί από την Ελλάδα αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και μείωση μισθών και συντάξεων. Το μόνο που έχει ζητηθεί είναι η λήψη μέτρων για την οικονομική σταθερότητα και την Ανάπτυξη. Για το μέλλον της ελληνικής Οικονομίας. Και ο επίτροπος Μοσκοβισί στη δική του παρέμβαση τόνισε: "Θέλουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και την ευρωζώνη. Ευρώ χωρίς Ελλάδα είναι εσωτερική αποτυχία της Ευρωζώνης. Ευρώ χωρίς κανόνες είναι εξωτερική αποτυχία της Ευρωζώνης"».

Και ο κ. Κεφαλογιάννης συνέχισε: «Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραμένουν εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες τους. Στο λαϊκισμό. Στις ψεύτικες προεκλογικές τους εξαγγελίες.

Και αφαιρούν φίλους και συμμάχους από τη χώρα μας στις πιο κρίσιμες ώρες της. Δεν τους ενδιαφέρει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Δεν τους ενδιαφέρει η συμφωνία. Τους ενδιαφέρει "ο έντιμος συμβιβασμός" με τις συνιστώσες τους.

Είναι όμως η ώρα που πρέπει να αποφασίσει ο κ. Τσίπρας.

Είναι πρωθυπουργός της Ελλάδος ή αρχηγός των συνιστωσών;».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News