default-image

Ανυποχώρητη η Μέρκελ - Πλακάτ υπέρ Ελλάδας οι Die Linke

Κόσμος
Ανυποχώρητη η Μέρκελ - Πλακάτ υπέρ Ελλάδας οι Die Linke

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έδινε τον τόνο για τη συνέχεια στην ατέλειωτη διελκυστίνδα για τη συμφωνία δανειστών-Ελλάδας, οι βουλευτές του Αριστερού κόμματος Die Linke έσπευσαν να διαδηλώσουν εντός του γερμανικού κοινοβουλίου την αλληλεγγύη τους στη χώρα μας και στον ελληνικό λαό!

Πλακάτ υπέρ της χώρας μας σήκωσαν βουλευτές της Αριστεράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής.

Οι βουλευτές προχώρησαν στην κίνηση αυτή, αμέσως μετά την ομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επικεντρώθηκε στις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα.

Το κεντρικό σύνθημα των βουλευτών της γερμανικής Αριστεράς ήταν «Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα».

«Στην ευρωζώνη»

«Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, αλλά η μπάλα βρίσκεται σε ελληνικά χέρια πλέον», δήλωσε από το βήμα της γερμανικής Βουλής η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

«Η αυτο-υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη πάνε χέρι-χέρι. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος», είπε με νόημα η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στο θέμα των διαπραγματεύσεων Αθήνας-θεσμών για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα ήταν σε καλό δρόμο, αλλά αυτός δεν ολοκληρώθηκε καθώς αναβλήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις».

Όπως εκτιμούν τα γερμανικά ΜΜΕ, κατά την ομιλία της κ. Μέρκελ δε φάνηκε να υπάρχει κανένα περιθώριο για υποχωρήσεις προς την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News