default-image

Με λουκέτο κινδυνεύουν και τα χειρουργεία των νοσοκομείων

Κρήτη
Με λουκέτο κινδυνεύουν και τα χειρουργεία των νοσοκομείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό κατάρρευσης και παρακμής επικρατεί στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, με την κατάσταση πλέον από τους ίδιους τους εργαζόμενους να περιγράφεται ως απαράδεκτη και επιπλέον επικίνδυνη για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Στα χειρουργεία σχεδόν υπό εξαφάνιση είναι τα αναλώσιμα υλικά, αφού οι προμηθευτές δεν έχουν πληρωθεί και ο κίνδυνος να μπει λουκέτο και τα χειρουργεία να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν είναι πιο ορατός όπως λένε από ποτέ.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_igfkxwwr/

Στη δίνη της οικονομικής αστάθειας όλα τα αναλώσιμα υλικά στα νοσοκομεία. λευκοπλάστ, γάντια, οροί, φάρμακα, ακόμη και φάκελοι για τις ακτινογραφίες έχουν κάνει "φτερά", με την κατάσταση πλέον να θυμίζει συνθήκες από τριτοκοσμικές χώρες.

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων που σε συνάντηση με το διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Για πρόσληψη προσωπικού και μόνιμου αλλά και μέσω κοινωφελούς εργασίας έκανε λόγο ο κ. Ηγουμενίδης, που παρ' όλα αυτά εξήγησε ότι οι υπαρκτές δυσκολίες στο χώρο της υγείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οι εργαζόμενοι πάντως εξήγησαν ότι ενόψει και των αδειών… μια σειρά από κλινικές βρίσκονται στο "κόκκινο" ως προς τη λειτουργία τους, με το φόβο είτε λουκέτου είτε αναγκαστικής συγχώνευσης.

Στο ΠΑΓΝΗ στο κόκκινο βρίσκονται:

Παιδοχειρουργική

Παιδοψυχιατρική

Νεφρολογική

Ουρολογική

ΩΡΛ

Οφθαλμολογική

Κλινικές του Παθολογικού Τομέα

Κλινικές του Χειρουργικού Τομέα

Στο Βενιζέλειο… μια ανάσα από το λουκέτο είναι:

Ακτινολογικό Τμήμα

Μικροβιολογικό Τμήμα

Πνευμονολογική

Α' Παθολογική

Β' Παθολογική

Παιδιατρική

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News