default-image

"Ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης ελπίζει σε υποχώρηση των εταίρων"

Ελλάδα
"Ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης ελπίζει σε υποχώρηση των εταίρων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης ελπίζει στην υποχώρηση των εταίρων εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης ελπίζει στην υποχώρηση των εταίρων, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πακέτο που να μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτό από την ελληνική πλευρά με κρίσιμο στοιχείο παρέμβαση για ρύθμιση του χρέους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, τόνισε ότι ένας από τους πολλούς «αντιμνημονιακούς» μύθους της τελευταίας πενταετίας λέει ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος και όχι ο κίνδυνος επιστροφής στο πρωτογενές έλλειμμα και η μειωμένη ανταγωνιστικότητα.

«Προκειμένου να οικοδομηθεί ο μύθος αυτός αποκρύφτηκε και συκοφαντήθηκε με καλά οργανωμένο πάθος η μεγάλη παρέμβαση που έγινε το 2012 με το κούρεμα (PSI) και την ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που οδήγησε σε μείωσή του κατά 180 περίπου δις ευρώ σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, ποσό που ισοδυναμεί πλέον με το 100% του σημερινού ΑΕΠ», εξήγησε.

«Χάρη στη παρέμβαση αυτή η Ελλάδα πληρώνει φέτος για τόκους μόλις το 40% όσων πλήρωνε το 2010. Το υπόλοιπο 60 % έχει κουρευτεί», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News