Ειδήσεις

ΕΑΣΗ: Οι 1.768 παραγωγοί που δεν ενεργοποίησαν δικαιώματα

Τα ονόματα των παραγωγών που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης για χορήγηση νέων δικαιωμάτων δημοσιοποιεί, μετά από έλεγχο που διενήργησε, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου καλώντας τους να προσέλθουν για να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα. Παράλληλα υπενθυμίζει ποιοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν αίτηση και ποιοι όχι καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Ένωση αναφέρει ότι «μετά από διασταυρωτικό έλεγχο που διενεργήσαμε στη βάση δεδομένων του έτους 2014 σε σύγκριση με το έτος 2015 διαπιστώσαμε ότι οι παραγωγοί του παρακάτω πίνακα μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για χορήγηση νέων δικαιωμάτων.

Διευκρινίζουμε ότι σε περίπτωση που αναφέρονται θανόντες παραγωγοί καλούνται να προσέλθουν οι κληρονόμοι τους για μεταβίβαση δικαιωμάτων.

Επίσης, αν οι παραγωγοί κατέχουν εκμετάλλευση κάτω των 4 στρεμμάτων και κάτω των 250 ευρώ είναι επιλογή τους η υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.

Τέλος οι παραγωγοί που έχουν εκμετάλλευση άνω των 4 στρεμμάτων και κάτω των 250 ευρώ δύνανται να υποβάλουν αίτηση για την οποία θα εκδοθεί τίτλος δικαιώματος κάτω των 250 ευρώ, χρήματα τα οποία θα μπορούν να μεταβιβάσουν το έτος 2016, παρόλο που φέτος δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για νέα Αίτηση (υποβολή για πρώτη φορά)

1. Εκκαθαριστικό Εφορίας έτους 2014

2. Ταυτότητα (φωτοτυπία δύο όψεων)

3. Τραπεζικός λογαριασμός (φωτοτυπία)

4. Ε9 - Συμβολαιογραφικοί τίτλοι (φωτοτυπία)

5. Συμφωνητικά μίσθωσης αγροτεμαχίων με το Ε9 του ιδιοκτήτη με ημερομηνία λήξης πέραν της 31ης Μάη 2015

6. Βιβλιάριο ασφαλιστικών οργανισμών (ΟΓΑ ή ΙΚΑ κ.λπ.)

Σημειώνεται ότι για Αιτήσεις που είχαν υποβληθεί κατά τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν μεταβολές, απαιτείται μόνο το εκκαθαριστικό και ο τραπεζικός λογαριασμός.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για μεταβίβαση λόγω θανάτου:

1. Σε περίπτωση κληρονομιάς βάσει διαθήκης

• Ληξιαρχική πράξη θανάτου

• Αντίγραφο δημοσιευμένης διαθήκης

• Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης άλλης διαθήκης.

• Πιστοποιητικό περί μη αγωγής για ακύρωση ή διάρρηξη ή προσβολή αυτής

• Υπεύθυνη δήλωση κατανομής από τον ή τους κληρονόμους (εκδίδεται μέσα από το πληροφοριακό σύστημα και συμπληρώνεται από τους ίδιους κατά την υποβολή της αίτησης μεταβίβασης)

2. Κληρονομιά από το Νόμο (εξ αδιαθέτου)

• Ληξιαρχική πράξη θανάτου

• Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών

• Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης.

• Υπεύθυνη δήλωση κατανομής από τον ή τους κληρονόμους (εκδίδεται μέσα από το πληροφοριακό σύστημα και συμπληρώνεται από τους ίδιους κατά την υποβολή της αίτησης μεταβίβασης)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2810378136, 2810378142, 2810378143 και 2810378100».

Δείτε τον πίνακα με τα ονόματα παραγωγών που δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για χορήγηση νέων δικαιωμάτων:

 

Σχόλια