Ειδήσεις

Βραβεία σε μαθητές-καθηγητές για εξοικονόμηση ενέργειας

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη εκδήλωση βράβευσης της Περιφέρειας Κρήτης για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euronet 50/50max "Ξεκλειδώνοντας την εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια" στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στις Βούτες.

Με την παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτη Σημανδηράκη, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Κρήτης που υλοποιούν το πρόγραμμα παρουσίασαν με ενθουσιασμό τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και την ενεργοποίησή τους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος γενικότερα. Ιδιαίτερα σημαντικός αποδείχθηκε ο ρόλος των δασκάλων και των καθηγητών τους, οι οποίοι συμβάλλουν αποτελεσματικά και μεθοδικά μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και ενθαρρύνουν τους μαθητές στην εφαρμογή καθημερινών, απλών πρακτικών για την εξοικονόμηση ενέργειας ως χρήστες των σχολικών κτιρίων.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης βράβευσε τέσσερα σχολεία της Κρήτης που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το Γυμνάσιο Καστελίου και το Γυμνάσιο Κουτσουρά.

«Συγχαίρω για την άριστη δουλειά που έχετε κάνει στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος. Θέλουμε οι "πρωταγωνιστές" να είστε εσείς τα παιδιά», τόνισε και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας, που προστατεύει το περιβάλλον. Συγχαίρω επίσης τους εκπαιδευτικούς αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών μας που συντόνισαν το πρόγραμμα. Στόχος μας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και το μήνυμα μπορεί να περάσει καλύτερα από τα παιδιά προς εμάς τους μεγάλους. Ως Περιφέρεια Κρήτης χαιρόμαστε που συμμετέχουν τόσα σχολεία σε ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα. Από την πλευρά την δική μας η προσπάθεια θα συνεχιστεί με εξοικονόμηση ενέργειας σε οδοφωτισμό και σε περισσότερα δημόσια κτίρια», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης απευθυνόμενος στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης, ενώ από την πλευρά του ΙΤΕ χαιρετισμό έκανε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ δρ Σπύρος Αναστασιάδης.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euronet 50/50max συντονίζεται από τη δρα Ελένη Χατζηγιάννη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Σχόλια