default-image

"Καμπάνες" και από το Εφετείο για το φονικό στο Βενεράτο

Κρήτη
"Καμπάνες" και από το Εφετείο για το φονικό στο Βενεράτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχοι όπως πρωτόδικα κρίθηκαν τελικά και οι τρεις Σύριοι οι οποίοι δικάζονταν σήμερα (17/6) - σε δεύτερο βαθμό - για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 98χρονου Γιώργου Θεοδωρουλάκη, ο οποίος βρήκε φριχτό θάνατο, μέσα στο σπίτι του στο Βενεράτο Ηρακλείου, το Μάιο του 2011.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης διατήρησε μάλιστα τις ποινές που είχε επιβάλει το Νοέμβριο του 2012 το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου).

Συγκεκριμένα, στον 29χρονο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και ποινή κάθειρξης 15 ετών και 3 μηνών για τις πράξεις της ληστείας και της οπλοκατοχής.

Όσον αφορά στον 23χρονο συμπατριώτη του, αυτός καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Τέλος, ένοχος κρίθηκε και ο τρίτος Σύριος - 37 ετών σήμερα - ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 9 μηνών για ηθική αυτουργία στη ληστεία, σύσταση συμμορίας και οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο ένα ακόμη άτομο, έναν ντόπιο - 49 ετών όταν έγινε το έγκλημα - ο οποίος ωστόσο πέθανε ενόσω εξέτιε ποινή κάθειρξης στη φυλακή.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών για τις πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, της σύστασης συμμορίας και της οπλοκατοχής.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News