default-image

Ένα πλωτό παλάτι στο λιμάνι του Ηρακλείου

Κρήτη
Ένα πλωτό παλάτι στο λιμάνι του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε σήμερα Τετάρτη για πρώτη φορά (maiden call) το κρουαζιερόπλοιο "Queen Victoria", της εταιρείας "Cunard Cruises" του ομίλου "P&O CRUISES and CUNARD CARNIVAL UK " με περίπου 2.020 επιβάτες.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν για ακόμα μια φορά την 25μελής Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου σε αγαπημένες ερμηνείες μουσικής από γνωστές ταινίες και μιούζικαλ, ενώ συνάντηση του κ. Ιωάννη Μπρα, του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλειου Λαμπρινού, και της αντιδημάρχου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Καινοτομίας και ΚΕΠ, κ. Μαρίας Καναβάκη, πραγματοποιήθηκε με τον πλοίαρχο, το hotel manager και αξιωματικούς του πλοίου στο σημείο της εκδήλωσης, όπου και έλαβε χώρα παράδοση αναμνηστικών δώρων και πλακετών.

Οι επιβάτες, οι αξιωματικοί και ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή που έτυχαν, γεγονός πολύ σημαντικό για το λιμάνι του Ηρακλείου, μιας και όπως είθισται σε κάθε τέτοιου είδους πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου σε νέο λιμένα η βαθμολόγησή του πραγματοποιείται από του ίδιους, γεγονός που καθορίζει τη γνώμη των εταιρειών κρουαζιέρας και τη μετέπειτα επιλογή του λιμανιού για επόμενες προσεγγίσεις.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι από την αρχή του έτους έχουν προσεγγίσει το λιμάνι του Ηρακλείου για πρώτη φορά (maiden call) έξι κρουαζιερόπλοια και συγκεκριμένα το "Star Pride" της εταιρείας "WINDSTAR CRUISES", το "Emerald Princess" της εταιρείας "PRINCESS CRUISES", το "Oriana" της εταιρείας "P&O CRUISES", το "Celestyal Odyssey" της εταιρείας "CELESTYAL CRUISES", το "Asuka II" της εταιρείας "NYK CRUISES" και το σημερινό "Queen Victoria" της εταιρείας "CUNARD CRUISES" του ομίλου "CARNIVAL CRUISES". To επόμενο maiden call θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα από το κρουαζιερόπλοιο "Celebrity Equinox" της εταιρείας "CELEBRITY CRUISES" του ομίλου "ROYAL CARIBBEAN INTERNATIONAL" το οποίο αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι Ηρακλείου στις 18 Αυγούστου 2015.

Ο κ. Μπρας στις δηλώσεις του τόνισε ότι «με τη στρατηγική που εφαρμόζει η διοίκηση του ΟΛΗ την τελευταία τετραετία, τις σύγχρονες πρακτικές και παρεμβάσεις, αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, δράσεις και σχεδιασμούς που υλοποιεί στον τομέα της κρουαζιέρας, κατάφερε το λιμάνι του Ηρακλείου να κερδίσει επιπλέον κατάπλους κρουαζιερόπλοιων, αλλά και νέες μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας να εντάξουν στα προγράμματα των ταξιδιών τους το λιμένα μας. Σε συνεργασία πάντα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης και του νομού μας, το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό Επιμελητήριο κ.τ.λ., θα συνεχιστεί το έργο του στρατηγικού σχεδιασμού ώστε να επιτευχθεί η σταθερή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας, που μόνο οφέλη έχει να επιφέρει στον τόπο μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News