default-image

18χρονος "τσιμπούσε" πελάτες για παράνομο στοίχημα

Κρήτη
18χρονος "τσιμπούσε" πελάτες για παράνομο στοίχημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον "κουβά", αφού προηγουμένως πρόλαβε να καρπωθεί όσα πόνταραν οι λάτρεις του τζόγου μέσω της ιστοσελίδας του, κατέληξε η προσπάθεια νεαρού Κρητικού να στήσει τη δική του βιομηχανία παράνομου στοιχηματισμού.

Ο μόλις 18 ετών αετονύχης είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, η οποία έκανε θραύση, διαφημίζοντας "σίγουρα" προγνωστικά εντός και εκτός των δελτίων του ΟΠΑΠ. Ωστόσο, δεν άργησε να πέσει στα δίχτυα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υλοποιεί συνεχώς στοχευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιγνίων και του παράνομου στοιχηματισμού.

Σε μια από τις πλέον πρόσφατες ψηφιακές σαρώσεις του διαδικτύου, οι αξιωματικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος έπεσαν πάνω στο νεαρό Κρητικόπουλο, το οποίο είχε δημιουργήσει σελίδα στο facebook με ονομασία που παρέπεμπε σε στοιχηματισμό και προγνωστικά αγώνων. Μέσω αυτής προσέγγιζε άλλους χρήστες του δικτύου, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει προγνωστικά σχετικά με την έκβαση ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών και κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου, έναντι συγκεκριμένης "ταρίφας".

Την αμοιβή τη ζητούσε σε απευθείας μηνύματα που έστελνε στους χρήστες, μέσω κωδικών προπληρωμένων καρτών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές και συναλλαγές. Μετά από αίτημα στους αρμόδοους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου για την ταυτοποίηση του δράστη, αστυνομικοί έφτασαν συστημένοι στην πόρτα του σπιτιού του.

Το Σάββατο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έφοδος στο Ηράκλειο. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του και βρέθηκαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Άμεσα κατασχέθηκε ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Όμως, ο 18χρονος δε συνελήφθη καθότι δε συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για να διαπιστωθεί αν διαχειριζόταν και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News