Ειδήσεις

Λειτουργεί χάρη σε ιδιώτες το αεροδρόμιο Χανίων

Σε νέα ανώμαλη προσγείωση οδηγεί το αεροδρόμιο Χανίων η υποχρηματοδότησή του από το κράτος, όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση του αερολιμενάρχη Σταύρου Καστρινάκη, ο οποίος και ευχαριστεί δημόσια φορείς και ιδιώτες που πρόσφεραν αναλώσιμα για να λειτούργει το αεροδρόμιο.

Στην ανακοίνωσή του ο αερολιμενάρχης επισημαίνει ότι η ομαλή λειτουργία του αερολιμένα οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, παρά τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη γνωστή υποχρηματοδότηση των τελευταίων δύο ετών και ευχαριστεί ιδιώτες και φορείς που βοήθησαν στην εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα:

-Την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων για την προμήθεια χαρτιού υγείας για τις ανάγκες του αερολιμένα λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων και μη διάθεσης πιστώσεων για προμήθεια.

-Την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων για τη διάθεση ποσού για επισκευή των μεταφορικών ταινιών αποσκευών σε περίπτωση βλάβης, η οποία παρουσιάζεται συχνά λόγω παλαιότητάς τους.

-Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης για την αποφασιστική και ουσιαστική συμβολή του στην εξυπηρέτηση των επιβατών, ειδικά στο γραφείο πληροφοριών.

-Τον κ. Ιωάννη Κουτράκη και την κ. Εμμανουέλα Θεοδωράκη-Χατζηπλή οι οποίοι εκ μέρους του Ελληνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης Αναζωογόνησης προσέφεραν νέα ηλεκτρόδια και λοιπό υποστηρικτικό εξοπλισμό για τον απινιδωτή του αεροδρομίου, ο οποίος είχε παραχωρηθεί δωρεάν από την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Όμοια, αν και όχι ενδεχομένως στην ίδια ακριβώς κατάσταση είναι η πραγματικότητα και για το "Νίκος Καζαντζάκης", όπως κατ' επανάληψη έχει επισημάνει η "Νέα Κρήτη" και το neakriiti.gr.

Και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, παρότι στην πράξη παραμένει το πρώτο σε αφίξεις πτήσεων τσάρτερ πανελλαδικά, ο ίδιος αερολιμενάρχης κ. Πλιάκας έχει επισημάνει πως στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για να αλλαχτούν οι λαμπτήρες στις αίθουσες αναμονής, ούτε καύσιμα για τα βοηθητικά οχήματα. Και στις δύο περιπτώσεις η λύση δόθηκε όχι από κρατικά κονδύλια αλλά, όπως και στα Χανιά, με τη σωτήρια - όπως αποδεικνύεται - προσφορά ιδιωτών επιχειρηματιών από το χώρο του τουρισμού.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια